- Reklama -

Daniel Alfredsson se v Ottawě připojí k oddělení pro hráčské záležitosti

- Reklama -

Nedávno avizované informace se ukázaly být pravdivé a Daniel Alfredsson se krátce před startem letošní sezóny National Hockey League stal členem managementu týmu Ottawa Senators, ve kterém strávil téměř celou svou zámořskou kariéru. Bývalý vynikající útočník bude v klubu vykonávat funkci hlavního poradce hokejových operací.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Mám velkou radost za naše fanoušky a tým, že se Daniel rozhodl začít druhou část bohaté hokejové kariéry v místě, kam patří a tím jsou Senátoři z Ottawy,“ říká majitel klubu Eugene Melnyk, jenž ve svém prohlášení dále uvádí.
„Daniel se stal mimořádnou součástí historie našeho celku. Byl to obrovský vůdce na ledě a stejně si vedl ve zdejší komunitě. Velice si přeji, aby i nadále byl součástí našeho hokejového klubu a města. Mým snem vždy bylo přinést Stanley Cup do Ottawy a to teď platí víc, než kdy jindy.“
„Věřím, že Danielovy zkušenosti a jeho dosavadní výsledky, jež z něj učinily jednoho z nejlepších hráčů v lize, nás k tomuto cíli přiblíží,“ míní šestapadesátiletý rodák z Toronta.


Ottawa draftovala Alfredssona v roce 1994, došlo k tomu až v šestém kole (133. pozice). O rok později za Ottawu nastoupil a na konci sezóny získal ve čtyřiadvaceti letech Calder Trophy pro nejlepšího nováčka sezóny.
Švédský hokejista odehrál v dresu Sens sedmnáct sezón, o jednu ho připravila výluka soutěže v roce 2004-05. Po odchodu ruského forvarda Alexeje Jašina v roce 1999 se stal kapitánem kanadského mužstva a v roce 2007 je dovedl až do finále Stanley Cupu (Ottawa – Anaheim 1:4 na zápasy).
V březnu 2013 se stal třetím Švédem, který v NHL nasbíral minimálně 1100 bodů. Dnes je z něj lídr mnoha historických statistik Senators. V základní části soutěže nasbíral 1108 bodů (1178 zápasů), vstřelil 426 branek a na 682 jich přihrál. V play off připojil 121 utkání a rovných sto bodů za 51 gólů a 49 asistencí.
„Chtěl bych poděkovat Eugenovi (majitel Melnyk) a Bryanovi (generální manažer Bryan Murray) za to, že mi poskytují ohromnou příležitost. Končím aktivní kariéru, ale mám šanci zůstat součástí hokejového světa. To, že to bude v Ottawě, je něco skutečně výjimečného,“ tvrdí Alfredsson.
„Senators mají skvělý trenérský tým i oddělení hokejových operací. Věřím, že díky zkušenostem z hráčské kariéry dokážu této organizaci pomoct a umožní nám to pokračovat v tempu nastaveném v minulé tolik vzrušující sezóně,“ přeje si olympijský vítěz z Turína (2006).
Po skončení sezóny 2012-13 se stal nechráněným volným agentem a po otevření trhu s těmito hráči si vybral Rudá křídla z Detroitu, se kterými chtěl na sklonku kariéry zabojovat o Stanley Cup. Tento sen si ale dvaačtyřicetiletý rodák z Göteborgu nakonec nesplnil.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -