- Reklama -

Danielu Přibylovi nabídlo smlouvu Calgary

- Reklama -

Před měsícem byl Daniel Přibyl v hledáčku minimálně šesti klubů NHL, jenže poté si během play off nejvyšší české soutěže poranil koleno, což možná některé zájemce odradilo. Ne tak Calgary. Kanadský klub zařídil sparťanskému útočníkovi léčení za oceánem a v brzké době se mu chystá předložit k podpisu nováčkovskou smlouvu na dva roky.
23letého forvarda draftoval už v roce 2011 Montreal v šestém kole, ale kontrakt mu nenabídl. Písecký odchovanec tedy přichází k Flames jako volný hráč, čímž napodobil krajany Jakuba Nakládala (loni se upsal Plamenům, zatím na jednu sezónu) a Romana Červenku (v roce 2012).
V letošní sezóně odehrál Přibyl za Spartu 45 zápasů, v nichž zaznamenal 16 branek a 29 asistencí. To ho zařadilo na druhé místo statistik právě za chomutovského Červenku. Než se v play off zranil, přidal pět gólů a šest nahrávek.
S calgarskou halou Saddledome se Daniel Přibyl stihl krátce seznámit už před čtyřmi lety, kdy zde s juniorskou reprezentací odehrál dva zápasy na světovém šampionátu „dvacítek“ – neúspěšné čtvrtfinále s Ruskem (1:2p) a vítězný boj se Slováky (5:2) o páté místo.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -