- Reklama -

Darling podepsal čtyřletý kontrakt s Carolinou a je připravený na roli jedničky

- Reklama -

Scott Darling nemá za sebou zrovna vydařený závěr sezóny. Od konce března si zachytal jen třikrát, jinak dostával v brance Chicaga přednost Corey Crawford. Když pak Blackhawks vypadli v prvním kole play off s Nashvillem, výměnu do Caroliny bral Darling jako vysvobození.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Osmadvacetiletý gólman cítí šanci stát se jedničkou klubu NHL, zvláště když mu nyní Hurricanes nabídli čtyřletou smlouvu. „Byl jsem super nadšený, když jsem byl vyměněn do Caroliny. Ten tým je skvělý, slyšel jsem o něm jen samé dobré věci,“ řekl rodák z Newport News.
„A když jsme začali pracovat na kontraktu, nebylo co řešit. Jsem vděčný za to, kam jsem se během své kariéry dostal. A nyní je třeba postoupit zase o něco výše,“ dodává jedním dechem. Smlouva nakonec zní na čtyři roky v celkové výši 16,6 miliónu dolarů.


„Uvažovali jsme o tom, že chceme ještě vylepšit náš kádr a zkusili proto udělat dobrý obchod. Může to být risk, ale myslíme si, že je schopen využít příležitost a jeho angažování se nám vyplatí,“ řekl k získání Darlinga generální manažer Caroliny Ron Francis.
„Svými posledními výkony ukázal, že může být jedničkou týmu. Dokázal se prosadit v tak silném týmu, jaký mají Blackhawks, a to znamená, že je mentálně hodně silný,“ dodal na adresu amerického brankáře.
Carolina má nicméně mezi gólmany ještě zkušeného Cama Warda a Eddieho Läcka, který měl letos slušné statistiky. Naproti tomu Darling ještě nikdy v NHL neodchytal víc než 35 zápasů za sezónu.
„Udělám vše, co bude v mých silách, abych byl tou nejlepší brankářskou jedničkou, jakou mohu být. Mám mezi gólmany řadu kamarádů, chci využít i jejich pomoci,“ tvrdí Darling, jenž byl členem kádru Blackhawks i před dvěma lety, kdy vyhráli Stanley Cup.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -