- Reklama -

Dasvidania! Jakupov se loučí s NHL

- Reklama -

Někdejší draftová jednička útočník Nail Jakupov míří domů. Čtyřiadvacetiletý Rus podepsal roční smlouvu s týmem SKA Petrohrad z Kontinentální hokejové ligy.
Jakupov strávil uplynulou sezónu v Coloradu, kam byl vytrejdován ze St. Louis. V letech 2012 – 2016 hrával za Edmonton, který si jej před šesti lety vybral na přehlídce talentů z celkového prvního místa.


Kšiltovky a čepice NHL, které musíš mít? Klikni ZDE.



Poté, co v minulém ročníku zaznamenal pouze devět gólů a sedm asistencí, neobdržel od Avalanche kvalifikační nabídku a stal se nechráněným volným hráčem. Bez výčitek pak lze napsat, že se Jakupov stal jedním z největších draftových zklamání v moderní historii NHL.

Rodák z Nižněkamsku odehrál v nejprestižnější hokejové lize celkem 350 duelů s bilancí 136 bodů.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -