- Reklama -

Definitivní tečka za jednou érou. Toews odehraje poslední zápas za Blackhawks

- Reklama -

Už tě nepotřebujeme. Tohle slyšel dlouholetý kapitán Chicago Blackhawks Jonathan Toews od vedení klubu před posledním zápasem sezóny. V týmu skončí jen pár týdnů po Patricku Kaneovi, se kterým patřil po více jak dekádu ke klíčovým osobnostem mužstva.

Byl kapitánem úspěšného týmu, který třikrát vyhrál Stanley Cup. S parťákem Patrickem Kanem byli ústředními postavami úspěšných týmů z let 2010, 2013 a 2015.

Po této sezóně se čtyřiatřicetiletý útočník a dvojnásobný vítěz zlaté medaile z olympijských her a vítěz mistrovství světa stane neomezeným volným hráčem.

- Reklama -

Poslední roky mu však výrazně zkomplikovaly zdravotní následky po prodělání covidu. Kvůli autoimunnímu onemocnění, které se mu kvůli covidu rozjelo, chyběl Blackhawks i v této sezóně, ve které v 52 zápasech nasbíral 30 bodů.

Kapitánem Chicaga byl od sezóny 2008/2009. K jeho konci v kabině Blackhawks se vyjádřilo i jeho hokejové dvojče Patrick Kane.

„Je legendou. On byl na začátku úspěšně éry, kterou Chicago zažilo. Má impozantní kariéru, pro město udělal strašně moc. S fanoušky vycházel skvěle, mají díky němu skvělé vzpomínky. Vždycky náš tým vedl,” nechal se slyšet borec, který před letošní uzávěrkou přestupů zamířil do New York Rangers.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -