- Reklama -

Děkovné video i bučení. Fanoušci Islanders přivítali Tavarese po svém

- Reklama -

Na Long Islandu strávil John Tavares dlouhých devět let. Včera se sem poprvé vrátil jako soupeř v dresu Toronta, kterému se v létě upsal jako nechráněný volný hráč. A fanoušci Ostrovanů mu jeho odchod stále nemohou zapomenout, tedy alespoň velká část z nich. Včera využili příležitost, aby mu dali jasně najevo, co si myslí.



„Nepotřebujeme tě!,“ skandovali diváci ještě před tím, než Tavares vyjel na led k předzápasovému rozbruslení. Utkání se nehrálo v moderním Barclay’s Center, ale ve starém Nassau Coliseu, kde bývá pravidelně bouřlivá atmosféra.
Fanshop týmu
„Samozřejmě nečekám, že můj návrat uvítají s radostí,“ prohlásil Tavares před zápasem. Jak bývá v podobných případech obvyklé, Islanders připravili svému bývalému kapitánovi děkovné video, které bylo v polovině první třetiny přehráno na multimediální kostce.
Někteří fanoušci však ani během vzpomínkového videa nepřestali dávat hlasitě najevo svou nelibost. Přesto se našlo i dost těch, kteří bývalé jedničce draftu z roku 2009 uznale zatleskali. Stejně jako domácí hráči. Na sociálních sítích ale někteří lidé přispěchali se záběrem, jak se Mathew Barzal, Tavaresův nástupce v roli největší hvězdy týmu, uznalého poklepání hokejkou o led zdržel.


Už v prvním vzájemném zápase na ledě Toronta bylo na Barzalovi znát, že je hodně motivovaný a bere si tento souboj dost osobně. Torontu nasázel před jeho fanoušky hattrick a byl hlavním hrdinou při výhře Isles 4:0. Včera přispěl jednou asistencí k další drtivé výhře 6:1.
Ostrované tedy letos Leafs přehráli i podruhé, a to opět velmi výrazně. Skóre 10:1 ze dvou zápasů hovoří za vše. Vypadá to, že pokud Toronto postoupí přes první kolo play-off, asi se rádo vyhne svěřencům Barryho Trotze. Ten v obou dosavadních duelech předčil opěvovaného Mikea Babcocka na torontské střídačce.
Včera nasazoval Barzala právě na lajnu Johna Tavarese a mladý útočník po ledě létal s ohromnou energií. Tavaresovi mimo jiné uštědřil několik hitů a krosčeků. Jako by mu nemohl odpustit, že si Tavares po odchodu do Toronta nevzpomněl na jeho jméno a nazval ho „ten kluk, co vyhrál Calder Trophy.“ „Byla tu dnes fantastická atmosféra. Tenhle zápas byl velká zábava,“ rozplýval se spokojený Barzal.

- Reklama -


Jakmile bylo video u konce, Tavares se povznesl nad bučení a pokřiky domácích fandů, a zamával jim. „Nepotřebujeme tě!,“ dostalo se mu hlasité odpovědi z tribun. Bučení jej provázelo prakticky po celý zápas. Při rozbruslení po něm dokonce někdo hodil hada a při odchodu do kabin mu kolem obličeje prosvištěl hozený dres.
Fandové zkrátka nemohou zapomenout, že během loňské sezóny vyhlašoval, že chce v klubu zůstat a nakonec v létě odešel bez jakékoli náhrady. Zatím to vypadá, že Ostrovanům jeho odchod neublížil, vždyť se pod vedením Barryho Trotze zejména díky skvělé obraně překvapivě vyhřívají na čele Metropolitní divize.
Z tribun se mimo jiných nesly například hlášky jako „je čas jít spát“ nebo „kde máš pyžamo?“, evidentně narážející na fotku, kterou Tavares umístil na sociální sítě poté, co podepsal s Maple Leafs lukrativní kontrakt. Fotografie ho zachycuje, jak v dětství spí v pyžamu s logem Javorových listů.


K emotivnímu návratu Tavarese se před zápasem i po něm vyjádřili i ostatní. Zde jsou jejich postřehy:
Barry Trotz: „John byl tváří tohoto klubu, ale měl právo se rozhodnout jako volný hráč. Je to stejné, jako v každé jiné profesi. Já udělal ve Washingtonu to samé. My dnes hlavně potřebujeme dva body.“
Cal Clutterbuck: „Možná mu mohli během toho videa tleskat. Dával tady do toho všechno, abychom vyhrávali. Ale chápu obě strany.“
Mike Babcock: „John je dobrý kluk. Byl skvělý, když hrál za ně, a teď je skvělý pro nás. Rozhodl se, že chce hrát doma. Nemyslím, že by mu to někdo měl vyčítat.“

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -