- Reklama -

Deset let Eurolanche. Známý fanklub Colorada slaví kulaté výročí a vydává knihu

- Reklama -

Pokud sledujete NHL pravidelně nebo o ní již nějakou dobu čtete, zřejmě jste o nich už někdy slyšeli. Jmenují se Eurolanche a jsou prvním a zároveň největším evropským fanklubem týmu Colorado Avalanche.
Pod názvem „Invasion“ každoročně pořádají zájezd do USA za svým milovaným klubem. Letos slaví tento unikátní projekt desetileté výročí svého vzniku a při té příležitosti také vychází kniha „10 rokov fanklubu Eurolanche“, která podrobně mapuje historii i současnost této party nadšenců.
„Za deset let existence Eurolanche jsem zažil společně s dalšími členy tolik neuvěřitelných zážitků, že jsem se rozhodl dát je na papír. V knize popisuji nejen naše výlety do Denveru a setkání s hráči, ale také život evropských fanoušků NHL, kteří zápasy často sledují v noci,“ říká zakladatel a prezident fanklubu David Púchovský.
Publikace popisuje deset let existence fanklubu prostřednictvím událostí, které se v minulosti podařilo zorganizovat. Nechybí detailní příběh devíti zájezdů Eurolanche do Spojených států a dozvíte se také, jací jsou hráči nejlepší hokejové ligy světa ve skutečnosti. „Jsou tam i vzpomínky na devadesátá léta, kdy jsme neměli internet a NHL se u nás nevysílala v televizi,“ říká autor publikace.
„Zaměřil jsem se také na příběhy fanoušků Avalanche z celého světa,“ prozrazuje Púchovský. „A dozvíte se třeba i to, jak propašovat tuny nakoupených suvenýrů do letadla, abyste neplatili za nadváhu,“ dodal.
„Je to náš společný příběh, proto věřím, že se v knize najde každý fanoušek NHL, nejen ten coloradský,“ věří autor knihy David Púchovský.
Kniha vychází ve slovenské a anglické verzi. Ukázku z knihy a objednací formulář najdete na www.kniha.eurolanche.com.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -