- Reklama -

Detroit si poprvé po 27 letech nezahraje play-off. Nosek vstřelil první gól v kariéře

- Reklama -

Výjimečná série Detroitu je u konce. Poprvé po 25 sezonách v řadě si hokejisté Red Wings nezahrají na jaře o Stanleyův pohár. Definitivně o tom rozhodla prohra 1:4 na ledě Caroliny. Jediný gól Rudých Křídel obstaral útočník Tomáš Nosek, který se trefil poprvé v kariéře (více ZDE).
Čtyřiadvacetiletý Čech se prosadil v 54. minutě, kdy za záda brankáře Cama Warda usměrnil odražený puk od mantinelu.
„Jen jsem chtěl kotouč zasunout do branky, nic víc. Už jsem byl několikrát blízko, ale nepodařilo se mi to. Tentokrát jsem se ujistil, že to vyjde. Jsem velmi šťastný, že jsem skóroval, ale prohráli jsme, což je škoda,“ prohlásil pardubický rodák.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


K utnutí pětadvacet sezon trvající „tradice“ se vyjádřil kapitán Detroitu Henrik Zetterberg.
„Je to úžasná série. Všichni hráči, kteří se stali její součástí, by na ni měli být pyšní. Bohužel skončila. Musíme jít dál a dívat se do budoucnosti,“ tvrdí švédský útočník, který pomohl k třinácti postupům.
„Nestalo se to dneska. Chvíli už jsme věděli, že série nevydrží,“ dodává Zetterberg.
„Nikdo není šťastný, když se nedostane do play-off. Ale jak jsem řekl lidem v organizaci, máme konkurenci. Šestnáct týmu se probojuje, čtrnáct ne. Po čtvrtstoletí jsme fanouškům nabízeli nádherný hokej. Muselo se to stát. Zkrátka muselo,“ řekl viceprezident Red Wings Jimmy Devellano.


Detroitská bilance 25 postupů v řadě je třetí nejdelší v historii NHL. Mezi lety 1980 až 2004 se ten samý počin povedl St. Louis. Ještě úspěšnější bylo Chicago Blackhawks s 28 postupy v řadě (1970-1997). První pozice náleží Bostonu Bruins, kteří se mezi roky 1968 až 1996 kvalifikovali do vyřazovacích bojů 29krát.
V současnosti drží nejdelší sérii postupů Pittsburgh Penguins, kteří nakouknou do play-off pojedenácté za sebou. Chicago Blackhawks se mohou těšit na devátou šanci v řadě.
Generální manažer Černých Jestřábů Stan Bowman si není jistý, zda úctyhodný výsledek Detroitu dokáže některý z týmů napodobit.
„Nevím, jestli něco takového ještě někdy uvidíme. Nevím, zdali se někdy objeví mužstvo, které bude po tak dlouhou dobu patřit ke špičce. Usilujeme o to, ale jsme sotva ve třetině,“ nechal se slyšet Bowman.
Tomáš Nosek s pukem, s nímž vstřelil první gól v NHL

- Reklama -

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -