- Reklama -

Detroit umožní Babcockovi poohlédnout se po práci jinde

- Reklama -

Za půldruhého měsíce vyprší trenéru Mikeu Babcockovi kontrakt s Detroitem a stane se – stejně jako někteří jeho svěřenci – volným agentem. Hokejistům zaručila nová kolektivní smlouva možnost předběžného jednání s kluby ještě před 1. červencem, Babcock tuhle šanci dostane také. Vedení Red Wings mu od dnešního dne do 25. května umožní informovat se na parametry případné pracovní dohody také v jiných týmech NHL.
„Pokud se pro něho vyskytne lepší situace než u nás, zaslouží si ji prozkoumat. My předložili Mikeovi nabídku loni v červnu a nedokázali najít společné řešení,“ připomíná generální manažer Rudých křídel Ken Holland. „Přišel jsem za ním v lednu s jinou nabídkou, Mike ji ocenil, ale chtěl počkat do konce sezóny. To byly jediné rozhovory, které jsme spolu v zimě vedli.“

V lize je momentálně šest mužstev bez hlavního kouče – Edmonton, Buffalo, Toronto, Philadelphia, New Jersey a San Jose. O Babcockovy služby mají zájem především první tři. 52letý muž bude zvažovat hodně faktorů. Možná sáhne po nové výzvě (jako jediný člen prestižního Triple Gold Clubu z řad trenérů už je hledá nesnadno), možná budou na prvním místě finance. Ať mu kterýkoliv klub nabídne jakoukoliv částku, určitě půjde o vyšší příjem, než má současný rekordman Joel Quenneville z Chicaga (2,95 mil. dolarů ročně).
Možná kývne na pokračování v Hockeytownu. „O minulém víkendu jsme spolu strávili čtyři hodiny v autě při cestě do Grand Rapids a vedli skvělý rozhovor,“ tvrdí Holland. „Řekl jsem Mikeovi, že bych s ním rád prodloužil smlouvu. On odpověděl, že by rád prozkoumal všechny možnosti. A my jsme jedna z nich.“
Pro případ, že by se Mike Babcock rozhodl pro jinou organizaci, mají už Rudá křídla připraven záložní plán. Jak uvedl Holland, k vážným kandidátům na uvolněné místo patří dosavadní hlavní kouč farmy Wings v Grand Rapids Jeff Blashill.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -