- Reklama -

Dlouhý život v play off rovná se téměř jisté pozvánce mezi nejlepší manažery

- Reklama -

Pohled na složení semifinálových dvojic je nejlepším důkazem, kdo z klubových šéfů (a samozřejmě nejen jich) odvedl letos nejlepší práci. Na tříčlennou kandidátku na titul nejlepšího generálního manažera sezóny se dostali Bob Murray z Anaheimu, Glen Sather z New York Rangers a Steve Yzerman z Tampy Bay.
Práce generálních manažerů je dlouhodobějšího charakteru, takže v nominacích se odrážejí nejen jejich kroky za poslední rok. Na příkladu Boba Murrayho je to znát nejlépe, je úřadujícím majitelem trofeje a ve finálové trojici byl také předloni, kdy skončil druhý. Ducks pod jeho vedením získali potřetí v řadě divizní titul, ovládli i celou Západní konferenci a poprvé od zisku titulu v roce 2007 postoupili do semifinále. Nejviditelnější Murrayho tahy za posledních dvanáct měsíců? Získání útočníka Ryana Keslera v době loňského draftu a obránce Simona Desprese při březnové uzávěrce přestupů.

Glen Sather je velezkušeným funkcionářem, ale od zavedení GM of the Year Award v roce 2010 se jeho jméno mezi trojicí nejlepších ještě neobjevilo. Letos už plody dlouhodobé práce sklízí. Před třemi lety byli Jezdci v semifinále, loni se dostali do finále, že by tentokrát udělali i poslední krok? V základní části už ligu ovládli, k Prezidentově trofeji přidali klubové rekordy v počtu vítězství (53) a získaných bodů (113). Satherovým největším úlovkem byl obránce Keith Yandle v době přestupové uzávěrky.

Steve Yzerman (na titulním snímku) v roce 2011 hned po své premiérové sezóně skončil v hlasování o nejlepšího klubového šéfa druhý, ale od té doby sestavu tehdejšího účastníka konferenčního finále totálně „překopal“. Zůstali pouze současný kapitán Steven Stamkos a obránce Victor Hedman. Nejlépe střílející mužstvo základní části se z nových tváří spoléhá hlavně na draftované Ondřeje Paláta s Nikitou Kučerovem, volné hráče Tylera Johnsona a Antona Stralmana či vytrejdované Bena Bishopa, Ryana Callahana a Jasona Garrisona. 50 vítězství a 108 bodů jsou stejně jako v případě Jezdců novými zápisy do klubových kronik.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -