- Reklama -

Do Švédska se nevrátí. Pastrňák prohání nováčky v AHL

- Reklama -

První vlaštovka jaro nedělá, ale v případě Davida Pastrňáka to rozhodně neplatí. Český útočník oslnil již v tréninkovém kempu Bruins, a i když se do základního kádru neprobojoval, v AHL naplno dokazuje svůj potenciál. V říjnu byl vyhlášen nejlepším nováčkem soutěže a vynikající formu si drží i v průběhu listopadu.
Jen minulý týden bodoval ve všech třech odehraných zápasech, byť mužstvo Providence Bruins dosáhlo pouze na jediné vítězství. „Máme tady skvělou partu, se všemi spoluhráči mám výborné vztahy. Snaží se mi pomáhat a toho si velmi cením,“ řekl rodák z Havířova, který byl v minulém draftu NHL vybrán jako celkově 25.
Osmnáctiletý forvard nastupuje na pravém křídle elitní formace Providence. Za 15 zápasů přidal do své osobní sbírky 16 bodů a momentálně je nejproduktivnějším nováčkem AHL. Na vůbec nejmladšího hráče celé soutěže vpravdě obdivuhodný začátek.
V kanadském bodování celé ligy se pak drží na chvostu první desítky se čtyřbodovou ztrátou na vedoucího Travise Morina. V sestavě Bruins je na tom bodově lépe pouze o tři roky starší Alexandr Chochlačev. Ten už má za sebou premiéru v NHL, kterou si odbyl v dubnu letošního roku. Od té doby však na další šanci čeká.
Pastrňák si v posledním odehraném utkání připsal jednu asistenci a dopomohl Providence k vítězství 3:2 nad Piráty z Portlandu. Otázkou tedy zůstává – zahraje si už letos i v NHL? Ještě na přelomu října a listopadu se přetřásala možnost, že by vedení Bostonu odeslalo českého mladíka zpátky do Švédska, kde v minulých letech působil. Toto řešení už ale vypadá jako pasé.
Pokud si český útočník udrží současnou formu, Bruins čeká těžké rozhodování – když jej povolají do hlavního týmu, aktivuje se tím jeho nováčkovský kontrakt (předtím může odehrát maximálně 9 utkání). Pokud zůstane v Providence, Boston se bude muset obejít bez velmi šikovného a kreativního útočníka.
Ale pokud zůstane celou sezonu v AHL, žádná tragédie to nebude. Podobně jako v případě Chochlačeva se trenéři snaží zapracovat především na Pastrňákově obranné hře. Jestliže to nebude na úkor jeho ofenzivních čísel, pak se o svoji budoucnost bát nemusí.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -