- Reklama -

Dohoda těsně před arbitráží, obránce Colton Parayko zůstává v St. Louis

- Reklama -

Colton Parayko se jako chráněný volný hráč dohodl na podmínkách nové smlouvy se St. Louis a předešel tak arbitrážnímu řízení, které mělo v pátek určit výši jeho platu. Podle informací zámořského tisku si v příštích pěti letech vydělá 27,5 miliónu dolarů.
„Máme samozřejmě velkou radost, že jsme s Coltonem podepsali pětiletou smlouvu,“ sdělil generální manažer St. Louis Doug Armstrong.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


S průměrným ročním platem 5,5 miliónů dolarů si čtyřiadvacetiletý obránce výrazně polepší, letos mu totiž vypršela dvouletá nováčkovská smlouva s průměrným ročním příjmem 925 tisíc dolarů.
„Jsem opravdu nadšený, že jsem podepsal dlouhodobý kontrakt a zůstávám v St. Louis,“ uvedl Parayko v rozhovoru pro klubový web. „Tohle město se stalo mým domovem. Je to místo, kde chci být,“ doplnil kanadský hokejista.


Před příchodem do NHL odehrál Parayko tři sezóny v univerzitní tým Alaska-Fairbanks (WCHA). Bluesmani ho draftovali v roce 2012 ve třetím kole z 86. místa. Debut v nejprestižnější hokejové soutěži světa absolvoval v ročníku 2015-16.
„Těším se na příštích pět let. Už se nemohu dočkat, až budu v září zase zpátky na ledě,“ řekl rodák ze St. Albert. „Hrát v St. Louis před všemi těmi fanoušky, kteří nás podporují na ledě i mimo něj, je něco úžasného. Není lepší místo, kde bych chtěl hrát.“
V minulém ročníku NHL odehrál 81 zápasů, ve kterých nasbíral 35 bodů za čtyři branky a 31 asistencí. V jedenácti utkáních play off vstřelil dva góly a na tři další přihrál. Po dvou sezónách v NHL má na kontě 160 duelů a 68 bodů (13+55). V bojích o Stanleyův pohár zaznamenal zaznamenal ve 31 kláních 12 bodů (4+8).

- Reklama -

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -