- Reklama -

Doufám, že tentokrát budu mít lepší zážitky než posledně, tvrdí před venkovním duelem s Flyers Crosby

- Reklama -

Kapitán Pittsburghu Sidney Crosby se potřetí v kariéře představí v zápase pod širým nebem. Tučňáci se účastnili historicky prvního vydání Winter Classic na Nový rok 2008 proti Buffalu. Tehdy „Sid The Kid“ rozhodl o osudu utkání v nájezdech.
O tři roky později se na pittsburghském stadionu Heinz Field střetli Pens s Washingtonem. Co mělo být oslavou hvězdného souboje Crosby vs. Ovečkin, se nakonec pro dvojnásobného vítěze Stanley Cupu proměnilo v noční můru. Crosby od Davida Steckela utržil zásah ramenem do hlavy.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Byl jsem na ledě. Letmo jsem kousek zachytil, ale ničeho jsem si nevšiml. Podle mě tomu nikdo moc nevěnoval pozornost, nikdo nic nevěděl,“ vybavuje si útočník Pens Chris Kunitz.
„Abych byl upřímný, v šatně jsme se o tom nebavili. Netušili jsme, jak vážné to je. Dokončil zápas. Nic jsme si nepomysleli,“ vrací se ve vzpomínkách forvard Pittsburghu Eric Fehr, který tehdy stál na opačné straně barikády a dvěma zásahy pomohl k vítězství Caps 3:1 před zraky 68 111 diváků.
Crosby o čtyři dny později nastoupil do souboje s Tampou Bay, kde ho obránce Victor Hedman hitem přišpendlil na mantinel. Pro tehdy třiadvacetiletého lídra Penguins předčasně skončila sezona a v té následující nastoupil jen do 22 utkání. Příčina? Otřes mozku. Jak se ukázalo, Crosbyho zdravotní problémy odstartoval Steckelův hit. A protože se stav jedničky draftu 2005 nelepšil, vážně se začalo debatovat o Crosbyho předčasném konci kariéry.
Steckelův hit proti Crosbymu v zápase Winter Classic 2011

„Bylo smutné vidět ho, jak se nesměje, jak nehraje hokej,“ vzpomíná brankář Marc-Andre Fleury.
„Myslím si, že s ohledem na to, čím vším si prošel, získal jistý nadhled. Podle mě nic nebere automaticky, a přesně to pohání jeho vášeň,“ tvrdí kouč Tučňáků Mike Sullivan.
Pittsburgh se dnes večer představí v rámci Stadium Series ve venkovním duelu proti Philadelphii. „Bitva o Pensylvánii“ je oslavou 50. výročí obou klubů. Místem konání je znovu stadion Heinz Field.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Proto Crosby na předzápasové tiskové konferenci dostal od jednoho z reportérů otázku, co by pro něj znamenalo, kdyby toto utkání „přečkal“ a odnesl si z něj pozitivní dojmy.
„Je vtipné, když řeknete ‚přečkat tenhle zápas‘. Máte pravdu. Bylo by to fajn. Rád bych měl lepší vzpomínky na celou akci než posledně. Když se na to dívám z určité perspektivy, mám štěstí, že jsem dostal další šanci zahrát si v Pittsburghu zápas pod otevřeným nebem. Posledně o moc dobrou zkušenost nešlo, takže doufám, že tentokrát to bude lepší,“ věří Crosby.
Ve Winter Classic 2008 se Pittsburgh představil proti Buffalu na Ralph Wilson Stadium (dnes New Era Field)

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -