- Reklama -

Doughty chce pokračovat v Los Angeles, jen pokud bude uchazečem o Stanley Cup

- Reklama -

Patří k nejlepším obráncům National Hockey League. Drew Doughty má smlouvu na tuto a pak ještě příští sezónu. Po jejím skončení mu bude 29 let a stane se nechráněným volným hráčem. Možnost zůstat v Los Angeles nevylučuje, musí si být ale jistý, že mužstvo Kings bude uchazečem o nejvyšší mety, že dokáže bojovat o Stanley Cup.
„Rád bych prodloužil v LA, ale jestli náš tým nepůjde správným směrem…“ řekl Doughty Hockey News. „Chci vyhrávat poháry. Je mi jedno, kde budu hrát. Chci bojovat o poháry, o tom to je.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Sedmadvacetiletý Doughty má před sebou ještě dva roky smlouvy, kterou v roce 2011 podepsal jako osmiletou na 56 miliónů dolarů. Příští rok může od 1. července s klubem podepsat nový kontrakt, nebo se za dva roky stane volným hráčem.
„Los Angeles bylo vždycky mou první láskou,“ říká obránce Kings. „Je to jedna z nejlepších organizací ve všech sportech, nejen v hokeji. Je to neuvěřitelné. Starají se o nás prvotřídně, je to dobré místo pro hokej.“
Králové mají za sebou dobré období, v letech 2014 a 2014 vyhráli Stanley Cup. Poslední dva roky se ale nedokázali vůbec kvalifikovat do play off. Jedinou významnou posilou se v létě stal Mike Cammalleri, jenž podepsal roční smlouvu na jeden milión amerických dolarů.
Embed from Getty Images
Po posledním nezdaru vyhodili Kings trenéra Darryla Suttera a generálního manažera Deana Lombardiho, které nahradí John Stevens a Rob Blake.
„Dean a Darryl toho udělali pro tuhle organizaci hodně a hodně toho udělali i pro mě jako hráče,“ říká Doughty. „Mám je moc rád. Jsou ohromní. Nicméně současně bylo potřeba udělat nějakou změnu.“
„Darryl je skvělý kouč, hodně mě toho naučil. Ale když byl v týmu nějaký problém, nebo když jste měli nějaký problém se samotným Darrylem, málem jste se báli jít a zaklepat na jeho dveře, abyste mu řekli, že se vám tohle nebo tamto nelíbí,“ poodkryl pozadí fungování klubu respektovaný zadák.
Doughty byl vyhlášený nejlepším obránce základní části v sezóně 2015-16, ve dvou ze tří posledních sezón byl nevytěžovanějším hráčem soutěže. Kings si ho vybrali jako dvojku draftu 2008, v 668 zápasech nasbíral 362 bodů. Jeho perfektní fyzičku podtrhávají statistiky, podle kterých vynechal za celou dosavadní kariéru NHL jen 16 utkání, v minulých třech sezónách nechyběl svému týmu ani jednou.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -