- Reklama -

Draft NHL 2019: Nejvýše umístěným Čechem je brankář

- Reklama -

Nejvýše postaveným Čechem na draftu 2019 se stal gólman Lukáš Pařík z juniorky Liberce. Z celkového 87. místa si jej ve třetím kole vybrali Los Angeles Kings. Dohromady zaznělo ve vancouverské Rogers Areně sedm českých jmen.


Na nižší pozici přišel nejžádanější český hráč na řadu naposledy v roce 2013, kdy si Jets vybrali jako 114. v pořadí obránce Jana Košťálka.
Osmnáctiletý Pařík strávil uplynulý ročník v juniorském týmu Bílých Tygrů a osm utkání odchytal také v prvoligových Benátkách nad Jizerou. Rodák z Neratovic se představil v dobrém světle na dubnovém mistrovství světa hráčů do 18 let, kde byl třetí s úspěšností zákroků 92,35 procenta a měl průměr 3,54 obdržené branky na zápas.
Ve čtvrtém kole se dostalo na dva české útočníky. Edmonton si na 100. místě zvolil Matěje Blümela z Waterloo (USHL) a ze 105. pozice si Chicago vybralo Michala Teplého z Liberce.
V pátém kole jako 153. přišel na řadu obránce Martin Hugo Haš z Tappary Tampere, do něhož vložil důvěru Washington.
V šestém kole se dočkali další tři forvardi. Lukáše Rouska ze Sparty si vybralo Buffalo (160. místo), Tomáše Mazuru z Kimball Union Academy (USHS) zvolil stejně jako Blümela Edmonton (162.) a Karla Pláška z Komety Brno Vancouver (175.).
Čechy draftované loni si připomeňte ZDE.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -