- Reklama -

Jonathan Drouin se vrátil do sestavy Blesků a hned vstřelil vítězný gól

- Reklama -

Velmi dlouho se Jonathan Drouin nedokázal s Tampou Bay dohodnout. Žádal výměnu, generální manažer Steve Yzerman mu ale nevyšel vstříc. Nakonec přestal trucovat, rozehrál se na farmě, jak chtěl klub, a nyní se vrátil zpět do prvního týmu. Trenér Jon Cooper včera uvítal návrat zlobivého dítěte, všichni doufají, že je čeká už jen úspěšná a fungující spolupráce.
„Je to pěkný příběh, takhle jsme chtěli, aby to dopadlo,“ řekl Cooper.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Drouinovi pomohlo do prvního mužstva zranění Stevena Stamkose. Yzerman zavolal jednadvacetiletému útočníkovi krátce potom, co mu lékaři potvrdili, že Stamkos bude kvůli krevní sraženině mimo hru jeden až tři měsíce. S vysokou pravděpodobností tak už v téhle sezóně do hry nezasáhne.
„Byla to bláznivá sezóna, ale jsem rád, že jsem zpátky,“ radoval se v den svého návratu Drouin. „Právě to jsem chtěl a přemýšlel o tom, když jsem seděl doma. Budu se snažit hrát stejnou hru jako v Syracuse (farma Tampy Bay). Potřebuji víc střílet a víc si vytvářet šance.“
Na farmě v AHL odehrál letos 17 utkání s bilancí 11 branek a 2 asistencí. „NHL je hlavně v rychlosti úplně jiná než AHL,“ řekl hokejista, který už v nejslavnější lize odehrál 90 zápasů, z toho 70 loni (11+2).
„Chlapi tady doslova létají a vy nemáte na nic čas. Nejtěžší je se přizpůsobit, ale jak šel zápas, dařilo se to našeho útoku čím dál lépe. Dobře jsme drželi puk a vytvářeli si šance, proto jsem se postupně cítil jako dřív.“

Drouin měl štěstí, svůj návrat do sestavy Lightning ozdobil brankou a hned vítěznou. Za stavu 2:1 ve třetí třetině si vybojoval puk, který mu potom Vladislav Namestnikov vrátil a mladý útočník propálil přesnou ranou zprava brankáře Keitha Kinkaida. New Jersey ještě snížilo, za Tampu Bay pak uzavřel skóre Valtteri Filppula. Branka Drouina byla tedy vítězná.
„Trochu se mi po tom gólu zatmělo, projely mnou všechny emoce,“ přiznal šťastný střelec. „Byl jsem opravdu rád, nakonec se to ukázalo jako důležitý gól. Puk trochu poskakoval, ale pak šel nahoru nad lapačku. Někdy střely, které vám nevyjdou, skončí v bráně…“

Lightning si pojistili druhé místo v Atlantické divizi a budou tak mít na úvod prvního kola play off výhodu domácího prostředí. Narazí buď na Detroit nebo na Boston.
„Když se podíváte na ten rok zpětně, na všechna ta očekávání, kdyby nám někdo řekl, že první kolo odstartujeme doma, brali bychom to všemi deseti,“ pochválil své mužstvo trenér Jon Cooper. „Nevyhráli jsme Prezidentovu trofej, nicméně druhé místo v Atlantické divizi nám dává play off a domácí prostředí pro fanoušky v Tampě.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -