- Reklama -

Drouin ukončil soukromou stávku

- Reklama -

V Tampě ho hrát nenechali, koncem prosince ho poslali na farmu do Syracuse. Tam se zase nechtělo hrát Jonathanu Drouinovi, po sedmi startech řekl dost. Vedení Lightning ho proto 20. ledna odstavilo od finančních toků a při nedávné přestupové uzávěrce zkoumalo různé možnosti, jak se revoltujícího 20letého útočníka zbavit, avšak marně. Mladý Kanaďan ale nakonec dostal rozum a od úterý znovu trénuje se záložním celkem Blesků.


„Nechtělo se mi sedět doma. Chtěl jsem hrát hokej, pomoci Crunch. Hokej mi chyběl. Sledovat ho v televizi nebylo to, co bych si přál. Jsem šťastný, že jsem zpátky a můžu hrát hokej,“ vyznal se ze své sportovní lásky rodák ze Ste-Agathe.
Generální manažer Tampy Steve Yzerman v nedávném rozhovoru pro zámořská média ponechal otevřené dveře pro případný návrat třetího muže draftu 2013 do NHL. Drouin ale nejprve bude muset znovu přesvědčit o svých schopnostech v utkáních nižší soutěže.
„Včera jsem přišel, objal se s kluky a zašli jsme na večeři, bylo to příjemné. Není mi lhostejné, co si o mně lidi myslí. Teď musím ukázat na ledě, že jsem připravený na návrat k hokeji. Chtěl jsem mít jistotu, že mě všichni dobře pochopí,“ říká Jonathan Drouin. „Myslím, že mé vztahy s vedením Lightning jsou na dobré úrovni. Mluvil jsem s nimi o svém rozhodnutí vrátit se zpět. V létě se pokusíme napravit situaci, uvidíme, co bude dál.“
Až skončí aktuální sezóna, bude mít Drouin před sebou ještě poslední rok nováčkovské smlouvy, během něhož si může při splnění všech podmínek pro výkonnostní bonusy vydělat až 3,14 mil. dolarů. Během své dosavadní kariéry v NHL nasbíral v 89 zápasech 40 bodů.
První utkání po sedmitýdenní pauze čeká Drouina v pátek, kdy hokejisté Syracuse Crunch přivítají na svém ledě Bridgeport.
Foto/Photo by: Lisa Gansky

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -