- Reklama -

Drsná zpověď. Babcock je nejhorší člověk, jakého jsem potkal, udeřil Franzén

- Reklama -

Někdejší forvard Detroitu Johan Franzén navázal na hokejové MeToo, které skolilo Billa Peterse, a opřel se do kouče Mikea Babcocka.
Bývalého trenéra Ducks, Red Wings a Maple Leafs obvinil ze slovního napadání.

V rozhovoru pro švédský deník Expressen jej k tomu označil za „nejhoršího člověka, jakého kdy potkal“.
„Když na to myslím, třesu se,“ uvedl 39letý Švéd, jehož hráčská kariéra již dospěla ke konci. „Stalo se to proti Nashvillu v play-off. Bylo to hrubé, hnusné a šokující. Ale jednalo se jen o jednu za sta věcí, které provedl. Špička ledovce.“
Jeho slova potvrdil Chris Chelios, který v poslední epizodě podcastu Spittin Chiclets řekl, že Babcock Franzéna během play-off 2012 verbálně atakoval.
„Zasedl si na několik hráčů. Dobrých kluků, kteří toho hodně nenapovídali. Když mužstvo opustili, zamířil se na mě…říkal hrozné věci,“ vzpomínal Franzén na společné působení v HockeyTownu.

Držitel Stanley Cupu z roku 2008 přiznává, že jako kouč byl Babcock nesmírně pečlivý. Z lidské stránky na něj ale nenechal nit suchou.
„Je to surovec, který napadá lidi,“ nebral si křídelník servítky.
Babcock byl propuštěn z působení v Torontu 20. listopadu a aktuálně je bez angažmá.
- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -