- Reklama -

Drž se, Colby! Mladý útočník Oilers je v komatu

- Reklama -

Jako by těch špatných zpráv v době koronavirové pandemie nebylo dost. Včera přišla z Edmontonu další šokující informace. Pětadvacetiletý útočník Oilers Colby Cave utrpěl v noci z pondělí na úterý krvácení do mozku a byl převezen do nemocnice Sunnybrook Hospital v Torontu.
Fanda NHL
Po převozu do nemocnice byl umístěn na jednotku intenzivní péče a uveden do umělého spánku. Nyní už je po operaci, při níž mu byla z hlavy vyjmuta cysta, která tlačila na jeho mozek a způsobila vážné problémy. Mladý forvard je však nadále v komatu a jeho stav je velmi vážný.
Po zveřejnění informace vyjadřují Colbymu a jeho ženě podporu spousty lidí na sociálních sítích, modlí se za něj hráči a fanoušci všech klubů. „Poslední dva dny jsou těmi nejhoršími v mém životě. Potřebujeme zázrak,“ svěřila se Colbyho žena Emily.
Rodák z provincie Saskatchewan nebyl nikdy draftován. Po čtyřech sezónách v juniorské WHL v dresu Swift Current Broncos se před ročníkem 2015-16 připojil k organizaci Bruins. Dva roky strávil na farmě v Providence, než se na podzim 2017 dočkal premiéry v NHL. Za Bruins nakonec odehrál v nejslavnější lize 23 utkání, než si jej v lednu 2019 stáhli z waiver listiny Oilers.
Za první tým Edmontonu doposud stihl 44 utkání. Letos odehrál za první tým jedenáct utkání a vstřelil jeden gól. Šlo o velmi povedenou individuální akci v duelu proti Pittsburghu. Za záložní celek Bakersfield Condors (AHL) odehrál letos 44 utkání s bilancí 11 branek a 12 asistencí. Celkem má tento defenzivní centr v NHL na kontě 67 zápasů s bilancí 4+5.
Gól proti Penguins

„Celá naše rodina ti posílá lásku a sílu,“ stojí v prohlášení Edmonton Oilers. „Colbyho jsem poznal jako skvělého člověka. Myslíme na něj a na jeho rodinu a doufáme v dobré zprávy,“ prohlásil generální manažer Ken Holland.
„Nikdy si na nic nestěžoval. Když byl mezi zdravými náhradníky, hrál třeba jen šest minut za zápas nebo když jsme ho poslali na farmu, nikdy neřekl ani slovo,“ pokračoval Holland na adresu svého svěřence. „Každý by chtěl mít v týmu 12 hvězdných útočníků, ale to nejde. Každý tým potřebuje hráče jako je Colby Cave,“ dodal GM Oilers.
Přidal se i Colbyho bývalý klub. „Naše modlitby a myšlenky jsou teď s Caverem, jeho ženou, rodinou a přáteli,“ napsal celek Swift Current Broncos z juniorské WHL. „Když jsem poprvé přišel do Swift Current, Colby byl kapitánem. A byl to skvělý lídr,“ říká bývalý spoluhráč Jake DeBrusk,který se s Cavem později potkal i v Bostonu.
O charakteru Cavea svědčí jedna historka z letošní sezóny. V říjnovém utkání Bakersfieldu proti Stocktonu (záložní tým Calgary) se Cave popral s Martinem Pospíšilem, kterého složil jednou parádní ranou.
Bitka s Pospíšilem

Okamžitě po utkání se soupeři na Twitteru omlouval. „Tady je Cave. Promiň, kámo. Doufám, že budeš brzy v pořádku,“ napsal na sociální síť. Rivalita nerivalita. Sympatické gesto se setkalo s kladnými reakcemi, ocenil ho mimo jiné i Pospíšil. „Díky. Neboj, budu v pohodě,“ napsal.
Nezbývá než se modlit a doufat, že se mladý forvard uzdraví. Hokej jde v tuto chvíli stranou.


Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -