- Reklama -

Ducks jedou z Calgary s výhodou tří mečbolů

- Reklama -

Karty mají hokejisté Anaheimu rozdány výborně. Ve čtvrtém utkání série s Calgary si do soupeřova hájemství dojeli pro výhru 4:2 a už v neděli můžou o svém postupu do konferenčního finále rozhodnout v Honda Center – tedy na místě, kde Flames naposledy zvítězili v dubnu 2006.
„Je pochopitelné, že pokud se budeme vracet domů za stavu 3-1, budeme v lepší pozici než oni. Kdyby to mělo být 2-2, mohli by dostat impuls i do zápasu na naší půdě,“ pronesl už před utkáním trenér Kačerů Bruce Boudreau.
Zpočátku to vypadalo, že jeho svěřenci si tuhle radu vzali k srdci, už po čtyřech minutách využil Jakob Silfverberg přesilovku. Jenže neuběhly ani další dvě minuty a stav byl opačný. Nejprve se Johnny Gaudreau se proháčkoval do pásma a Sean Monahan dokončil jeho akci, poté se podél levého mantinelu prodral Micheal Ferland a zakončil tvrdou střelou.


Hrálo se jinde:


„Měli jsme zápas dobře rozehraný a tlačili jsme, ale Ducks mají kvalitní tým a dokázali využít některé příležitosti. V tom byl rozdíl,“ předjímá další vývoj kouč Plamenů Bob Hartley.
Než ale došlo na jeho slova, uběhla spousta času. Andrew Cogliano srovnával ve 37. minutě. Hostům vrátil vedení Matt Beleskey (na snímku) po přestávce při početní výhodě. Šestadvacetiletý útočník se trefil v každém z úvodních čtyř zápasů série, což se před ním v klubové historii povedlo pouze Teemu Selännemu v roce 2011 proti Nashvillu.
Flames měli v dalším průběhu dokonce minutovou výhodu pěti proti třem, ale na rozdíl od soupeře ji využít nedovedli. 37 sekund před koncem zpečetil jejich osud Patrick Maroon střelou do opuštěné klece.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -