- Reklama -

Dva čeští reprezentanti míří z Plzně do NHL

- Reklama -

Čeští obránci Michal Moravčík a David Sklenička opouštějí extraligovou Plzeň a míří do NHL. Oba reprezentanti se dohodli na smlouvách s Montrealem.
„Kluci dostali zajímavou nabídku a po zvážení jí oba přijali. Pro nás je to samozřejmě velká ztráta, nicméně už pracujeme na jejich nahrazení. Oběma přejeme hodně štěstí,“ cituje klubový web sportovního manažera Indiánů Tomáše Vlasáka.


Jedenadvacetiletý Sklenička odehrál za Plzeň tři extraligové sezony a postupně se vypracoval v oporu západočeského celku. O dva roky starší Moravčík, který je plzeňským odchovancem, dres seniorského mužstva poprvé oblékl v mistrovské sezoně 2012/13, výrazněji se však do kádru prosadil až o dva roky později.
Oba hokejisté se letos probojovali i do konečné nominace na mistrovství světa v Dánsku, kde odehráli všech osm klání.
Tým HC Škoda opustil už před časem také brankář Miroslav Svoboda, který se upsal Nashvillu (psali jsme ZDE).

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -