- Reklama -

Eddie Läck spojil svou nejbližší hokejovou budoucnost s Carolinou

- Reklama -

Švédský brankář Eddie Läck se v sobotu dohodl Carolinou na prodloužení spolupráce. Rodák z Norrtälje, jenž má ještě rok platný kontrakt, podepsal s Hurricanes novou dvouletou smlouvu v celkové hodnotě 5,5 miliónu dolarů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Läck přišel do týmu z Raleighu na konci června z Vancouveru. Kosatky se tehdy rozhodly řešit přetlak na brankářském postu výměnou Läcka a přenechali ho Carolině, která za něj nabídla dvě pozice v draftu NHL: 3. kolo (66.) a 2016: 7. kolo.
„Věřili jsme, že Eddie bude velkou posilou našeho týmu v nadcházející sezóně,“ uvedl generální manažer Hurricanes Ron Francis. „Podle mého názoru máme pro nadcházející ročník k dispozici kvalitní brankářský tandem a jsme nesmírně rádi, že Eddie zůstane členem Hurricanes i po této sezóně.“
Läck, jenž se popere o místo brankářské jedničky Caroliny s Camem Wardem, si v letošní sezóně přijde na 1,3 miliónu dolarů. V následujícím ročníku vyinkasuje navíc 1,2 mil. dolarů a v sezóně 2017-18 si vydělá rovné tři milióny USD.
Läcka se upsal Canucks v roce 2010 jako volný hráč. Debut v NHL absolvoval až o tři roky později. V obou sezónách 2013-14 i 2014-15 odchytal za Vancouver 41 utkání. V 82 utkáních zaznamenal 34 výher, průměr obdržených branek na zápas 2,43 a úspěšnost zákroků 91,66. V šesti utkáních udržel čisté konto.
Foto: Icon Sportswire
Eddie Läck likviduje velkou příležitost útočníka Washingtonu Jakuba Vrány

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -