- Reklama -

Edmonton jako za starých let. Vyhnal z brány Lundqvista a vyhrál popáté v řadě

- Reklama -

Na pátek byla do Rexall Place nachystána velká sláva. Oilers vzpomínali na úspěchy Glena Sathera, stavitele jejich slavné vítězné generace osmdesátých let. Symbolicky před utkáním s NY Rangers, kde Sather strávil druhou část své funkcionářské kariéry. Obě mužstva nemohla stárnoucímu muži nabídnout lepší zážitek. Naprosto stylově, přesně v duchu hokeje ofenzivních osmdesátých roků, předvedli Oilers a Rangers dvanáctigólovou přestřelku!
„Opravdu malá vzpomínka na minulost,“ řekl kouč domácích Todd McLellan. „Na závěr večera jsme byli trochu lepší defenzivně. Líbilo se mi, že jsme zůstali nezlomní. Dali jsme hodně gólů a nastříleli je skvělému brankáři. Bylo tam víc dobrých věcí, musíme jen zlepšit defenzivní hru.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Noční utkání bylo pro Oilers pátou výhrou v řadě. Edmonton odstartoval sezónu čtyřmi porážkami za sebou. Jen co se začalo dařit Connoru McDavidovi, tak se kanadský supertalent zranil. Dlouhé období klopýtavých výsledků, kde převládaly spíš porážky, konečně vystřídaly výhry. Todd McLellan dovedl v prosinci svůj tým k šesti vítězstvím v sedmi utkáních.
Divoký páteční duel odstartoval proměněnou přesilovkou Lauri Korpikoski, jenž nakonec dosáhl v utkání na hattrick. Domácí vedli po první třetině 3:1. V prostředním dějství se hosté vrátili do hry, když srovnali na 3:3. Ani v poslední třetině se diváci nenudili. Rozhodnutí padlo minutu a půl před koncem za stavu 5:5, kdy se trefil Taylor Hall, za 4 body (2+2) vyhlášený první hvězdou zápasu. Chvíli po něm dokonal hattrick trefou do prázdné klece Korpikoski.
„Nakonec jsme vyhráli,“ řekl Hall, který v závěru překonával v ráně Rangers už Anttiho Raantu. Henrik Lundqvist byl totiž po pátém inkasovaném gólu střídán. „Nikdy nechcete dostat pět gólů, ale dali jsme jich víc než oni. Byla to skutečně zábavná atmosféra. Vytáhli jsme se a přehráli skutečně dobrý tým,“ těšilo Halla, se 34 body už čtvrtého muže ligové produktivity.
Střídaný Henrik Lundqvist dobře věděl, že hráči před ním nechávali v obraně spoustu oken, přesto si inkasované branky vyčítal. „Mojí prací je napravovat chyby. Měli jsme špatný začátek. Jsou týmem, který skvěle vodí puk a umí si hledat volné prostory. Musíme pochopit, odkud padají góly, což je z předbrankového prostoru. Nicméně znovu opakuji, je mou odpovědností přinášet zákroky a nacházet cestu k vítězství. Právě teď se nám daří jen prohrávat…“
Zvláštní večer prožil autor hattricku na straně domácích, protože svou kariéru začínal v roce 2008 právě na Manhattanu. „Opravdu legrační noc, připomnělo mi to osmdesátá léta, kdy taky padalo hodně gólů,“ smál se Korpikoski. „Puk jako by mě dneska následoval. Byla to jedna z těch nocí, kdy všechno vycházelo a já jsem za ty góly šťastný.“
Gólman Edmontonu Anders Nilsson kryl 29 střel, na čtyři branky vítězného celku přihrál německý centr Leon Draisaitl.
Neuvirth Philadelphii nespasil. Patrick Kane opět bodoval. Páteční program NHL nabídl dva hattricky
Video: sestřihy z utkání – 11. prosinec
Hattricky a čtyřbodoví hráči v sezóně 2015-16
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -