- Reklama -

Edmonton má spoustu možností, jak využít svoji čtvrtou volbu

- Reklama -

Teprve podruhé od roku 2010 nebudou Oilers draftovat z „medailových pozic“, přesto budou mít k dispozici dost kvalitních mladíků na výběr. Bude záležet jen na nich, jestli uspokojí svoje momentální potřeby v defenzívě, sáhnou po nejlepším z dostupných obránců nebo snad svoji čtvrtou volbu vymění za hotového hráče.
„Zkoumáme všechny možnosti,“ nepřekvapí odpověď edmontonského generálního manažera Petera Chiarelliho (na snímku). „Potřebujeme vylepšit náš tým už nyní, ale je také pár hráčů, kteří se jeví jako velmi slušný příslib do budoucna. Uvidíme, co se stane, ale hodlám si vyslechnout všechny nabídky.“
Všeobecně se předpokládá, že první dvě pozice obsadí Auston Matthews a Patrik Laine. Po nich zřejmě přijde na řadu Jesse Puljujärvi, i když tady už se ve spekulacích dostáváme na méně pevnou půdu. V poslední době hodně vzrostla cena dalšího forvarda Pierre-Luca Duboise, vysoce hodnotí skauti také spoluhráče z Londonu Matthewa Tkachuka (což je rovněž útočník) a obránce Olliho Juoleviho. Do zadních řad se nabízejí také Jakob Chychrun a Michail Sergačjov.
„Každý rok slýcháme různé charakteristiky, jako že letos jde o silný ročník a příští bude slabý, a podobně. Letos se říká, že za první trojicí je odstup, další čára že je za dvanáctým místem,“ říká Chiarelli. „Já tu čáru za třetím místem také vidím, ale jinak si myslím, že letošní draft je dost kvalitní. Věnovali jsme velkou pozornost klukům, kteří by měli přijít na řadu brzy, ale i na 32. místě, které máme potom k dispozici, bude slušný výběr.“
O názory na některé hráče se šéf Olejářů hned také podělil s veřejností.
„Juoleviho jsme sledovali na juniorském MS, které mu velice vyšlo. Hraje velice efektivně, je chytrý, takového obránce v dnešní lize potřebujete. Musím mu složit poklonu, jak si poradil s některými velmi ofenzivně laděnými protihráči. Tkachuk je také velice dobrý hokejista, takže ho rovněž bedlivě sledujeme,“ přiznává Chiarelli.
Třeba však první volba Oilers v letošním draftu nebude mít pořadové číslo čtyři, ale o něco vyšší. Na západě Kanady nepopírají, že jsou ochotní jednat o výměnách, pokud druhá strana nabídne vhodné zboží.
„Jestli bych měnil? Chceme vyhrávat, proto jsem tuhle práci v Edmontonu bral. Jak už jsem řekl dříve, zkoumáme všechny možnosti,“ zopakuje Chiarelli. „Na čtvrté místě budou k mání někteří velice dobří hráči, ale můžeme se také posunout dolů a použít tuhle volbu jako prostředek při nějaké větší výměně. Dlužíme fanouškům úspěch v relativně brzké době a budeme zvažovat všechny možnosti, které by nám ho umožnily.“
Pokud by Oilers kývli na výměnu, bude zřejmě zahrnovat někoho z dvojice útočníků Ryan Nugent-Hopkins, Jordan Eberle, případně Naila Jakupova. V poslední době se ve spekulacích objevuje také jméno Taylora Halla.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -