- Reklama -

Edmonton najal na pozici šéfa lavičky Tippetta

- Reklama -

Oilers mají nového kouče. Stal se jím Dave Tippett, jenž s klubem podepsal tříletý kontrakt.
57letý Kanaďan se stane 16. hlavním trenérem v historii Edmontonu.


Tippett začal svou velkou kariéru na lavičce Dallasu, který vedl šest sezón v letech 2002 až 2009. S týmem dokráčel nejdále v roce 2008, kdy si Stars zahráli konferenční finále.
Po propuštění se stěhoval ke Coyotes, se kterými zažíval úspěchy vyšperkované dvěma účastmi ve finále Západní konference.

Bývalý útočník NHL se pokusí v Albertě vzkřísit mančaft, v němž se trápí i hvězdy jako Connor McDavid a Leon Draisaitl. Olejáři zmeškali dva ročníky po sobě play-off a nepomohlo jim ani oživení v podobě vyhazovu Todda McLellana (bilance 9-10-1) a najmutí Kena Hitchcocka (26-28-9).

Tippettovo angažmá je prvním velkým krokem nového generálního manažera Kena Hollanda, kterého Edmonton zaměstnal letos na jaře.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -