- Reklama -

Eichel režíroval obrat Buffala v Bostonu

- Reklama -

Jack Eichel se probudil. Dvojka letošního draftu, která byla spolu s Connorem McDavidem označována za generačního hráče, na němž lze postavit tým, konečně výrazněji zabodovala. Buffalo předvedlo v Bostonu senzační obrat. Ještě v polovině třetí třetiny vedli Medvědi nad Šavlemi 3:1, pak ale inkasovali pět branek a odešli z utkání poraženi 3:6.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Mladý tahoun hostů se podepsal pod čtyři (2+2) branky a poprvé v sezóně zaznamenal víc než dva body. Ani to se mu mockrát nepodařilo, Eichel zapsal dva body zatím dvakrát, tentokrát svůj nejlepší počin rovnou zdvojnásobil. Ke dvěma bodům (1+1) ze hry přidal v závěru další dva body (1+1) při hře domácích bez brankáře. Hosté tak navýšili vedení 4:3 na konečných 6:3.
„Když jsem skočil na led při rozbruslení, byl jsem trochu nervózní,“ přiznal Eichel, jenž studoval ještě loni místní Bostonskou univerzitu a teď se ve svém bývalém městě předvedl poprvé jako profesionál. „Zápas byl ale vzrušující. Udělali jsme nějaké chyby, nicméně nakonec je to pro nás velké vítězství. Je skvělé dosáhnout vítězství před tolika přáteli a rodinou.“
Boston vedl ve 47. minutě 3:1. Poslední branku dal David Krejčí, jenž dostrkal natřikrát puk za brankovou čáru těsně před Chadem Johnsonem. Pak ale domácí zkolabovali a inkasovali tři góly během čtyř minut a tří sekund. Vyrovnání zajistil střelou z pravého kruhu přes skrumáž těl Eichel, vítěznou trefu si připsal Jamie McGinn, kterého uvolnil přihrávkou zpoza brány Ryan O’Reilly.
Při riskantní hře Bruins bez brankáře pak zvýšil na 5:3 Eichel, který se po Krejčího chybné rozehrávce trefil takřka přes celé kluziště. Na konečných 6:3 upravil znovu do prázdné klece O’Reilly.
„Byli jsme ve třetí třetině o dva góly za nimi. Jsou opravdu dobrým týmem, takže to pro nás bylo hodně důležité. Jamie dal skvělý gól po aktivním napadání, na čemž jsme hodně pracovali. Je fajn, že se to vyplatilo. Je pěkné vidět nás zdolávat překážky, právě to by měly velké týmy umět.“
„Z naší strany to bylo velmi slabé nasazení, hlavně ve třetí třetině,“ zlobil se na sebe a své spoluhráče bostonský Brad Marchand. „Měli jsme zápas ve své moci, za stavu 3:1 jsme měli hrát mnohem opatrněji. Pokazili jsme to, víme to. Musíme se z toho poučit a v neděli musíme být lepší.“
Dobrou zprávou z tábora Bruins pro české fanoušky je uvolnění Davida Pastrňáka na světový šampionát dvacítek. Devatenáctiletý útočník doléčil zlomeninu kůstky v noze a chystá se k návratu. Má za sebou dva zápasy na rozehrání ve farmářské AHL, účast na mistrovství světa juniorů by mu měla podle názoru klubového vedení pomoct znovu nabrat herní sebevědomí.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -