- Reklama -

Eichel věří, že se mu dřina navíc vyplatí

- Reklama -

Minulé pondělí byl vyhlášen třetí hvězdou týdne v National Hockey League, což je u nováčka soutěže jistě velký úspěch. Jack Eichel si ho plně zasloužil, ve sledovaném období odehrál dva zápasy a do statistik si připsala čtyři body (2+2).
Po pauze vyhrazené pro All-Star Game se dvojka loňského draftu vrátila do sestavy Buffala s energií a odhodláním pokračovat v nastoleném tempu. „Je to příjemný kompliment,“ komentoval Eichel své dosud nejlepší umístění v tradiční anketě. „Doufám, že mi podobná forma vydrží i ve zbývajících zápasech sezóny.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Do konce základní části NHL na to bude mít ještě devětadvacet zápasů. Prozatím má devatenáctiletý Američan na kontě 35 bodů za 16 branek a 19 asistencí. Dres Sabres oblékl v 53 zápasech.
„Jeho práce na ledě i mimo něj má od prosincové pauzy stoupající úroveň. A myslím, že to i brzy promění v to, co od něj očekáváme,“ říká o Eichelovi kouč Buffala Dan Bylsma.
Toho nadchl především Eichelův gól v duelu proti Ottawě, kdy se rodák z North Chelmsford rozjel po pravé straně, nenechal se odstavit obráncem Senators Jaredem Cowenem a po objetí branky skóroval.

V té chvíli byl přitom mladý centr na ledě už přes dvě minuty, přičemž jinak jeho střídání mívají v průměru kolem minuty. „V lize není moc hráčů, kteří by tohle dokázali zvládnout po tak dlouhém čase na ledě,“ vyzdvihl akci svého svěřence Bylsma.
Eichel v zápase skóroval ještě jednou ve třetí třetině a zařídil Sabres vítězství 3:2. A právě tyhle dva góly mu pomohly do trojice nejlepších hráčů týdne vedle Johna Scotta a Cama Atkinsona. Talentovaný útočník doufá, že se to bude opakovat co nejčastěji.
„Pořád si myslím, že se mohu zlepšovat. Hodně o tom mluvím s trenéry a staršími hráči. Prostě se připravovat na zápasy a každý den využívat tu výhodu, že mohu být na ledě s tak dobrými hráči. A pak to zužitkovat i v zápasech. Cítím, že se mi to teď v posledních zápasech daří,“ řekl Eichel.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -