- Reklama -

Elitní řadě Minnesoty se nedaří, Koivu však zůstává optimistou

- Reklama -

Přestože úvod sezóny rozhodně není podle jeho představ, zůstává Mikko Koivu ohledně bezprostřední budoucnosti klidný, sebevědomý a optimistický. Minnesotě se nevede úplně nejhůř, ze sedmi utkání vyhrála čtyři a její kapitán věří, že k dalším výhrám přispěje víc než dosud.
Loni nasbíral Koivu v 65 utkáních 54 bodů za 11 branek a 43 asistencí. Letos má zatím v sedmi odehraných duelech na kontě jen jediný bod za vstřelený gól.
„Individuálně se cítím dobře, jako útok hrajeme dobře,“ nestrachoval se lídr mužstva před pondělní porážkou 4:5 s New York Rangers v Madison Square Garden, kde vyšel se svými spoluhráči z útoku bohužel opět bodově naprázdno.
Koivu nastupuje s Charliem Coylem a letní posilou Thomasem Vanekem. Zatím se složili na tři góly a šest asistencí. Coyle má čtyři body za dva góly a stejný počet nahrávek, Vanek čtyři asistence, na první gól v novém dresu stále čeká. Koivu má jeden gól, potřeboval na něj šestnáct střeleckých pokusů.
„Vytvořili jsme si toho dost, šance máme,“ vyzdvihuje jednatřicetiletý Fin. „Při zkušenostech a letech, které jsem dosud odehrál, kdybychom si nevytvářeli ani šance, strachoval bych se, ale při tom všem, co odvádíme, se nemá smysl frustrovat po sedmi zápasech. Jestli bych chtěl dávat víc gólů? Určitě, ale nemůžete změnit způsob hry. Přinese vám to úspěch.“
Koivu, Vanek a Coyle měli také v pondělí několik příležitostí. Všechny ještě předtím, než se kola zápasu obrátila a Rangers dokázali pěti brankami ve třetí třetině otočit průběh zápasu. Problémem může být nedostatečné střelba.
Koivu odehrál v pondělí v početní výhodě skoro devět minut a na bránu soupeře vyslal jedinou střelu, což jen dokumentuje nemohoucnost Wild, kteří zatím neproměnili ani jednu ze čtyřiadvaceti přesilovek v sezóně.
„Samozřejmě na to myslíte, ale proti Tampě Bay jsem zase dal gól, který neměl projít a on prošel. Měl jsem už lepší šance, než byla tahle. Je to ošidná věc, ale pokud se cítím dobře a pokud se daří týmu, individuálně to dříve či později začne vycházet. Pevně v to věřím,“ uzavřel finský kapitán.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -