- Reklama -

Filip Forsberg se mění v lídra Predators. Cítí, že Nashville je jeho tým, říká Rinne

- Reklama -

Švédský útočník Filip Forsberg byl draftovaný v roce 2012 z celkového 11. místa týmem Washington Capital. Od sezóny 2012/13 se začal objevovat na kluzištích NHL v dresu Nashvillu, kam se dostal díky výměně, jejíž součástí byl tehdy i Martin Erat. Z Forsberga mezitím vyrostl spolehlivý střelec a v neposlední řadě také jeden z hlavních lídru týmu z města hudby.
„Tahle parta kluků je hodně otevřená,“ říká Forsberg. „Nezáleží na tom, jestli máte odehráno jeden a nebo tisíc zápasů, můžete říct cokoliv chcete, hlavně v šatně.“
Ne vždy tomu tak bylo, ale v současnoti je liga plná mladých hráčů. V minulé éře by slova třiadvacetiletého hráče nebral nikdo příliš vážně, kdyby mluvil tak, jako Forsberg, ale jeho slova mají značnou váhu.
„Je tu méně starších hráčů,“ říká brankář Pekka Rinne, který v pátek oslaví své pětatřicáté narozeniny. „Je tu více a více mladých hráčů a z některých se dříve stávají superhvězdy.“
„Myslím, že je to přirozený vývoj, když se z kluka stane klíčový hráč pro váš tým. V šatně potom postoupí na další úroveň a získá si více pozornosti,“ prohlásil Rinne.
Forsberg k tomuto popisu dokonale pasuje. Asistent kapitána týmu Predators je jediným hráčem v klubové historii, který dokázal nastřílet alespoň 30 branek ve dvou sezónách za sebou.
V nedávné době ustanovil nový rekord klubu, když během října nastřílel osm gólů. Příští trefa bude jeho 100. v NHL  a stane se tak druhým nejrychlejším hráčem, který na tuto metu dosáhne.
„Čím přirozenější jste a čím více poznáte sami sebe, tím pohodlněji se budete cítit,“ odhaluje švédský forvard.
Letos stále pokračuje ve snaze prorazit mezi největší hvězdy ligy. V rámci týmu Predators se mu to již povedlo.
„Když poprvé přišel do šatny, byl to tichý kluk a moc toho nenapovída,“ prozrazuje Rinne. „Nyní cítí, že tohle je jeho domov, jeho tým. Můžete cítit, že všude kam přijde se cítí zodpovědně. Cítí, že je to jeho tým.“

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -