- Reklama -

Filip Forsberg uzavřel novou smlouvu s Nashvillem

- Reklama -

Vedení Nashvillu si pojistilo služby švédského útočníka Filipa Forsberga novým šestiletým kontraktem na celkem na 36 milionů dolarů. Jednadvacetiletý rodák z Östervåla, který se mohl 1. července stát chráněným volným hráčem, bude v příští sezóně třetím nejlépe placeným hráčem Predátorů.
Forsberg si v ní vydělá šest milionů dolarů. Stejnou částku vyinkasuje také Ryan Johansen, lukrativnější smlouvu mají s Nashvillem v tuto chvíli uzavřenou pouze obránce Shea Webera a Pekka Rinne. Prvně jmenovaný si v následujícím ročníku vydělá 12 mil. USD, finský gólman si přijde na 7 milionů dolarů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Filip je jedním z nejšikovnějších a dynamicky se rozvíjejících talentů, které jsme kdy v klubu měli a bude nedílnou součástí našich případných úspěchů v příštích šesti letech,“ uvedl generální manažer Predators David Poile.
Forsberga draftovali v roce 2012 zástupci Washingtonu – v prvním kole z jedenácté pozice. Debut v NHL absolvoval až v dresu Nashvillu, kam ho Capitals vyměnili 3. dubna 2013 za Martina Erata a Michaela Lattu.
V posledních svou sezónách odehrál Forsberg v základní části soutěže plný počet zápasů (82). V obou byl nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem Predators. Letos si připsal 64 bodů za 33 branek a 31 přihrávek.
Juniorský mistr světa z roku 2012 zářil i v ročníku 2014-15, v němž se mu podařilo vytvořit hned několik nováčkovských rekordů Nashvillu: počet branek (26), asistencí (37), bodů (63). Byl také zvolený do All-Star týmu nováčků a zahrál si v Zápase hvězd NHL.
„Sice nám už ukázal svou tvořivost, cit pro hru a skvělou práci s pukem, ale na vrchol svých možností se ještě nedostal. Pevně věříme, že se bude i nadále posouvat mezi nejlepší hráče světa,“ sdělil šestašedesátiletý Poile.
Celkem má na kontě v NHL 182 duelů a 133 bodů za 60 gólů a 73 přihrávek, v play off zaznamenal ve 20 utkáních 10 bodů (6+4). „Podpis smlouvy s Filipem Forsbergem je další známka toho, že chceme postavit tým, který může dosáhnout našeho cíle vyhrát Stanleyův pohár,“ řekl Poile.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -