- Reklama -

Finále Stanley Cupu, výsledek a video: Pittsburgh zničil Predátory šesti góly a má mečbol

- Reklama -

Pořádný debakl uštědřili hokejisté Pittsburghu v pátém finále play off National Hockey League Predátorům z Nashvillu. Tučňáci na vlastním ledě excelovali, vyhráli 6:0 a na zápasy vedou 3:2. Jsou tak jediné vítězství od obhajoby Stanleyova poháru. Další duel se uskuteční v noci z neděle na pondělí od 2:00 SELČ v Nashvillu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Penguins nastoupili do utkání velice koncentrovaně a rozhodli de facto už v první třetině, kterou vyhráli 3:0. Do černého mířili Justin Schultz, Bryan Rust a Jevgenij Malkin. Hosty tentokrát nepodržel Pekka Rinne, finský gólman inkasoval tři góly z devíti střel a po prvních dvaceti minutách ho nahradil krajan Juuse Saros.
Stejný gólový příděl zopakovali Penguins i ve druhé části hry. Dvaadvacetiletého Sarose z deseti pokusů překonali Conor Sheary, Phil Kessel a Ron Hainsey. Víc branek už diváci v ochozech PPG Paints Arena neviděli a tak utkání skončilo jednoznačným triumfem domácích hokejistů.
První hvězdou večera byl vyhlášen Sidney Crosby, kapitán Pens přihrál na tři branky. Hned za ním se umístil Kessel (1+2), ve výborném světle se předvedli také jejich spoluhráči Ron Hainsey a Jevgenij Malkin (oba 1+1). Brankář Matt Murray potřeboval na svůj druhý shutout v letošní nadstavbové části soutěže 24 zákroků.

Pittsburgh – Nashville 6:0 (3:0, 3:0, 0:0)

Stav série: 3:2.
Branky a asistence: 1:31 Justin Schultz (Sidney Crosby, Patric Hornqvist), 6:43 Bryan Rust (Chris Kunitz, Trevor Daley), 19:49 Jevgenij Malkin (Ron Hainsey, Phil Kessel), 21:19 Conor Sheary (Sidney Crosby, Jake Guentzel), 28:02 Phil Kessel (Olli Määttä, Sidney Crosby), 36:40 Ron Hainsey (Jevgenij Malkin, Phil Kessel) – .
Střely na branku: PIT 9-10-5=24, NSH 9-6-9=24. Přesilovky: 1/5 – 0/2. Aréna: PPG Paints Arena (18605  diváků).
Brankáři: Murray 24/24 – Rinne 9/6, Saros (od 20:00) 15/12.
Hvězdy utkání: Crosby, Kessel, Hainsey (všichni PIT).
Česká účast: – .
Pittsburgh:
M. Murray – Schultz, Dumoulin, Daley, Määttä, Hainsey, Cole – Sheary, Crosby, Guentzel – Kessel, Malkin, S. Wilson – Rust, Cullen, Kunitz – Hörnqvist, Rowney, Hagelin. Trenér: Mike Sullivan.
Nashville:
Rinne (21. Saros) – Ellis, Josi, P. K. Subban, Ekholm, Y. Weber, Irwin – Neal, Fisher, Arvidsson – Aberg, Sissons, F. Forsberg – C. Smith, Järnkrok, Watson – C. Wilson, F. Gaudreau, Zolnierczyk. Trenér: Peter Laviolette.

- Reklama -

Bude vás zajímat:


- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -