- Reklama -

Finalisté Hobey Baker Award: Connor, Demko, Vesey

- Reklama -

Dnes byla v zámoří oficiálně zveřejněna jména tří finalistů Hobey Baker Award. Na trofej určenou nejlepšímu hráči v univerzitním hokeji jsou letos nominováni Kyle Connor (Michigan), Thatcher Demko (Boston College) a Jimmy Vesey (Harvard).
Trojice nominovaných byla vybrána na základě online hlasování fanoušků z desetičlenného seznamu kandidátů, který sestavila sedmadvacetičlenná výběrová komise. Kritéria výběru byla následovná: výjimečné schopnosti ve všech aspektech hry, síla charakteru na ledě i mimo led, sportovní chování a studijní výsledky.
Jméno vítěze bude oznámeno během Frozen Four, finálového turnaje  o šampiona univerzitní soutěže NCAA, konkrétně se tak stane v pátek 8. dubna v Tampa Theatre.
Na seznamu vítězů této trofeje najdeme jména jako Neal Broten (1981), Paul Kariya (1993), Brendan Morrison (1997), Chris Drury (1998), Ryan Miller (2001), Johnny Gaudreau (2014) či Jack Eichel (2015).
Kyle Connor
Devatenáctiletý nováček v dresu University of Michigan prožil skvělý rok. Nejmladší z finalistů se stal nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem soutěže, když ve 38 zápasech zaznamenal 71 bodů za 35 branek a 36 asistencí. Na konci sezóny dokázal bodovat ve 27 zápasech v řadě, za celý rok nebodoval jen ve třech zápasech.  Dynamický forvard byl za své výkony zvolen nováčkem roku.  Winnipeg jej loni draftoval v prvním kole ze 17. místa.
Thatcher Demko
Dvacetiletý gólman týmu Boston College vlétl do sezóny fantasticky a v úvodních devíti duelech vychytal hned šestkrát čisté konto. Svůj tým dotáhl až do Frozen Four, v kritických chvílích dokázal vždy vytáhnout klíčový zákrok. Sezónu zakončil s 38 starty, ve kterých měl bilanci 27-7-4, celkem desetkrát vychytal nulu. Průměrně pustil 1,85 branky na zápas a pochytal 93,6% střel soupeřů. Draftován byl ve 2. kole v roce 2014 Vancouverem.
Jimmy Vesey
Dvaadvacetiletý útočník Harvardu a nejzkušenější z finálové trojice je na cenu nominován už podruhé. Ve 33 utkáních nasbíral 46 bodů, v součtu posledních dvou sezón NCAA nenastřílel nikdo jiný více branek, než právě Vesey. Upozornil na sebe tím, že dal přednost dokončení studia na Harvardu před možností hrát NHL. Před pár dny ovšem naštval vedení Predators, když s nimi odmítl podepsat smlouvu a rozhodl se vyzkoušet si trh s volnými hráči. Nashville jej draftoval ve 3. kole v roce 2012.
Foto/Photo by: Icon Sportswire

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -