- Reklama -

Finalisté Jack Adams Award pro nejlepšího trenéra: Babcock, McLellan a Tortorella

- Reklama -

Na Jack Adams Award pro nejlepšího trenéra letošní sezóny National Hockey League byli navrženi Mike Babcock z Toronta Maple Leafs, Todd McLellan z Edmontonu Oilers a John Tortorella z Columbusu Blue Jackets. Absolutního vítěze se dozvíme při předávání trofejí 21. června v Las Vegas.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Třiapadesátiletý Babcock přišel do Toronta před dvěma lety. S nejhorším týmem předchozí sezóny NHL zaznamenal zlepšení o 26 bodů a dovedl ho do play off. To si Maple Leafs naposledy zahráli v roce 2013. Pod taktovkou bývalého trenéra Anaheimu a Detroitu vyhrálo Toronto 40 zápasů (40-27-15) a s 95 body obsadilo čtvrté místo v Atlantické divizi. Na Jack Adams Award kandiduje Babcock potřetí (2008, 2014).


Bude vás zajímat:

- Reklama -

O čtyři roky mladší McLellan se ve své druhé sezóně na lavičce Edmontonu dočkal 47 výher a 103 bodů, což bylo o 33 bodů více, než jeho svěřenci získali v minulém ročníku NHL. Oilers byli pod jeho vedením druhým nejlepším týmem v Pacifické divizi a připsali si nejvíce výher (47-26-9) v základní části od sezóny 1986-87 (50 výher), kdy získali Stanley Cup. Na prestižní ocenění kandiduje podruhé (2009).
Osmapadesátiletý Tortorella se velkou měrou přičinil o nejlepší sezónu Blue Jackets od jejich vstupu do NHL v roce 2000. Hokejisté Columbusu nasbírali v 82 zápasech 108 bodů a připsali si 50 vítězství. V počtu bodů i výher vytvořili klubový rekord. V tabulce Metropolitní divize obsadili třetí příčku a potřetí ve své klubové historii postoupili do vyřazovacích bojů. Tortorella už získal Adams Award v roce 2004 jako kouč Tampy Bay, do finálové trojice pronikl i v letech 2003 a 2012.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -