- Reklama -

Finalisty hlasování o Selke Trophy jsou Bergeron, Couturier a Kopitar

- Reklama -

Patrice Bergeron z Bostonu, Sean Couturier z Philadelphie a Anže Kopitar z Los Angeles se stali finalisty v hlasování o Selke Trophy pro nejlépe bránícího útočníka soutěže.


Bergeron už tuto trofej v minulosti čtyřikrát vyhrál z toho třikrát v posledních čtyřech letech. Přestože letos odehrál pouze 64 utkání, zakončil dvaatřicetiletý útočník sezónu jako šestý nejlepší hráč na vhazování s úspěšností 57,3 %, třiceti góly a 63 body.
Celkem byl na tuto cenu nominován již sedmkrát, čímž překonal dosavadní rekord šesti nominací v podání Pavla Dacjuka z Detroitu v letech 2008-2013.
Pro Kopitara je letošní nominace čtvrtou v posledních pěti letech. V letech 2014 a 2015 skončil v hlasování na druhém místě. Z vítězství v této anketě se radoval v roce 2016. Slovinský útočník vévodil všem útočníkům svého týmu s průměrným časem na ledě 2:10 v oslabení na zápas. Dvaatřicetiletý útočník taktéž vylepšil své bodové maximum ziskem 92 bodů v 82 zápasech.
Sean Couturier se dočkal své první nominace, když letošní základní část zakončil s +34 body v hodnocení pobytu na ledě, což byl třetí nejlepší výsledek v lize. Mezi útočníky NHL trávil na ledě druhou největší porci času a v oslabení odehrál v průměru 1:53 na utkání. Během 82 zápasů nastřílel 31 branek a zaznamenal 76 bodů.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -