- Reklama -

Finský blesk smutní. Teemu Selänne přišel o maminku

- Reklama -

Sport někdy přináší i smutné zprávy. I hokejisté jsou jenom lidé, pro něž je rodina nade vše. Někteří z nich se letos museli vyrovnávat s bolestnou ztrátou nejbližší osoby. Jordan Staal a Erik Karlsson si prožili noční můru každého rodiče, když přišli při porodu o dítě, otec edmontonského zadáka Adama Larssona podlehl infarktu při návštěvě svého syna v Kanadě, a nyní zasáhla rodinná tragédie oblíbeného sympaťáka, kterému nikdo neřekne jinak než „finský blesk“.
Fanda NHL
Ještě nedávno si tento fenomenální střelec a vítěz Stanley Cupu z roku 2007 užíval sledování letošního play-off, radost mu dělala zejména spanilá jízda Winnipegu do finále Západní konference. Nyní ale sympatický Teemu Selänne zažívá smutné chvíle. Jeden z nejlepších finských hokejistů historie přišel o svou milovanou maminku.
Liisa Viitanen šla přitom původně do nemocnice na operaci s kolenem, která měla zlepšit kvalitu jejího života. Nešlo o zákrok, při kterém byste očekávali, že by se už neměla vrátit. Po operaci ale nastaly vážné komplikace, které jí život vzaly.
Selänneho maminka měla už svůj věk a prožila šťastný a plnohodnotný život. Lidé umírají, tak to prostě na světě chodí. Nicméně jsou to právě podivné okolnosti jejího úmrtí, které z jejího odchodu činí tragédii. Oblíbený hokejista na něco takového nebyl vůbec připraven. Kdyby se s maminkou nerozhodli pro operaci, mohla tu být stále s ním. Informace o odchodu maminky potvrdil Selänne na svém Instagramu a přidal dojemný vzkaz.
„Mami, poslední dny byly ty nejtěžší v mém životě. Žádná slova nemohou vyjádřit můj smutek. Ztráta milovaného člověka je vždycky těžká, ale ztráta maminky je ještě těžší. Operace ti měla dodat do života více radosti, ale komplikace, které nastaly den poté, nám tě vzaly. Jsem ten nejšťastnější kluk, že jsem mohl mít za mámu právě tebe. Nikdy v životě jsem nepotkal tak vlídnou, milující, upřímnou, nesobeckou a pozitivní osobu. Tvůj příklad, jak jednat s lidmi, to je ten největší odkaz, který mi můžeš zanechat. Vždycky jsi milovala anděly, tvůj dům je plný andělů a ty teď budeš jedním z nich. Vím, že nás budeš chránit. Jsem na tebe pyšný. Miluji tě. Budeš mi chybět každou vteřinu mého života, dokud se znovu nesetkáme. Odpočívej v pokoji, mami. Miluji tě,“ vyznala se ze svého smutku finská legenda.


Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -