- Reklama -

Fleury míří do Minnesoty!

- Reklama -

Uzávěrka přestupů je tu. Den, který je nabitý událostmi, přesuny hráčů i draftových voleb, je v plném proudu. Postupně přicházejí zprávy o provedených trejdech. Velmi aktivní je zatím Bill Guerin, generální manažer Minnesoty.

Nejprve vyměnil mladého útočníka Jacka McBaina do Arizony za volbu ve 2. kole letošního draftu. O hráče, kterého Minny draftovala v roce 2018 z 63. pozice, byl mezi ostatními kluby velký zájem. Bylo zřejmé, že se s ním Wild na podpisu smlouvy nedohodnou, a McBain tak změní působiště.

Požadovanou cenu, tedy druhé kolo draftu, nakonec byla ochotna zaplatit Arizona. Opora Boston College, která letos nasbírala ve 24 zápasech 33 bodů (19+14), se tak stěhuje za teplem.

Pak přišla největší bomba. Wild získali do brankoviště trojnásobného vítěze Stanley Cupu, zlatého medailistu ze ZOH a držitele Vezina Trophy, Marca-Andre Fleuryho. Chicago za něj získalo podmíněnou volbu ve druhém kole, která se může změnit na výběr v kole prvním, pokud Wild postoupí do finále konference. Blackhawks si také ponechali polovinu Fleuryho platu.

- Reklama -

Sedmatřicetiletá jednička draftu z roku 2003 v letošní sezóně nastoupila do 45 utkání s úspěšností zásahů 90,8 %. Průměrně Fleury v Chicagu pouštěl 2,95 branky na zápas.

Bývalý gólman Pittsburghu a Vegas byl ochoten zrušit svou klauzuli o nevyměnitelnosti a na přesun do Minnesoty kývnul. Podle dobře informovaných zdrojů byl jeho seznam potenciálních destinací, kam by byl ochoten se stěhovat, poměrně krátký. Minnesotu ale Fleury považuje za „contendera“, tedy za tým, který má šanci bojovat o Stanley Cup.

A protože najednou vznikl v minnesotském brankovišti přetlak, poslal Guerin dalšího gólmana, Kaapa Kähkönena, spolu s volbou v draftu do San Jose za obránce Jacoba Middletona.

Kähkonen má letos podobná čísla jako Fleury – 25 utkání, průměr 2,87 branky na zápas a úspěšnost zákroků 91 %. Šestadvacetiletý bek Middleton měl letos v San Jose bilanci 45 utkání a 9 bodů (3+6).

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -