- Reklama -

Florida: Aaron Ekblad na osm let za 60 miliónů, Reimer do brány na pět let

- Reklama -

Ještě před otevřením trhu s volnými hráči ulovila Florida jednu důležitou rybu. Klíčový obránce, dvacetiletý Aaron Ekblad, se prý s Panthers dohodnul na prodloužení spolupráce. Mladý bek má za sebou druhý rok nováčkovského kontraktu, až mu po příští sezóně vyprší úplně, rozběhne se nová osmiletá smlouva na 60 miliónů amerických dolarů. K jejímu podpisu by mělo dojít v nejbližších dnech.
Ekblad si tedy přijde každý rok na 7,5 miliónu, stejná částka se bude Panterům odepisovat z platového stropu. Podle omezení kolektivní smlouvy si jako nováček dosud vydělával jen 925 tisíc, další peníze mu mohly přinést už jen výkonnostní bonusy.
Ročník výdělek 7,5 miliónu je nejvyšším příjmem pro hráče v historii klubu. Smlouva by také měla z Ekblada udělat pátého nejlépe zaplaceného zadáka celé soutěže. Tím úplně nejlépe placeným je nyní P.K. Subban s 9 milióny, následovaný Sheou Weberem (7,8 miliónu), Dustinem Byfuglienem (7,6 miliónu) a Ryanem Suterem (7,53 miliónu).
Rodák z kanadského Windsoru z provincie Ontario byl Floridou vybrán jako jednička na draftu 2014. Po skončení první sezóny, ve které si připsal 39 bodů (12+27), získal Calder Trophy pro nejlepšího zelenáče. V právě skončeném ročníku chyběl ve čtyřech zápasech, ve zbylých 78 utkáních nasbíral 36 bodů (15+21) a byl sedmým nejproduktivnějším hráčem celého týmu.
S +18 body v tabulce pravdy byl druhý mezi obránci, lepší byl s +31 body jen Brian Campbell, který právě podepsal jednoletý kontrakt s Chicagem. Na ledě trávil Ekblad tradičně hodně času, nechyběl na přesilovkách ani v oslabení, v průměru hrál 25 minut a 37 sekund na utkání.
Panteři se budou stejně snažit podepsat také Jonathana Huberdeaua a Reillyho Smithe, kterým po příští sezóně také končí smlouva. Huberdeau zakončil tento ročník s 59 body (20+39), Smith nasbíral 50 bodů (25+25), v play off byl jasně nejlepším hráčem Panthers. Už letos je bez smlouvy Vincent Trocheck, s nímž bude chtít generální manažer Floridy určitě rovněž prodloužit spolupráci.
Další čerstvou posilou je gólman James Reimer, který přišel rozšířit konkurenci do brankoviště Panthers. Tam je jasnou jedničkou zkušený Roberto Luongo, k němuž přišel nedávno jako plánovaná dvojka Švýcar Reto Berra. Zřejmě to bylo málo, takže nyní přichází ještě Reimer.
Po šesti letech v Torontu dohrál Reimer loňskou sezónu v San Jose. Teď podepsal pětiletou smlouvu s Panthers, podmínky zatím nebyly zveřejněny, ale podle neoficiálních informací by si měl vydělat příští sezónu pět a v dalších čtyřech letech po třech miliónech dolarů.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -