- Reklama -

Florida se nejspíš zbaví Gudase. Kdo uloví českého veterána?

- Reklama -

Florida Panthers letos bojují s poklesem formy oproti minulým letům a jsou daleko od příček zaručujících účast v play-off. Není proto divu, že se šíří zvěsti o případných výměnách jejich veteránů. Na pozoru by se měli mít hráči jako Sam Bennett nebo Sam Reinhart, Eric Staal a případně Patric Hornqvist. Podle některých zámořských zdrojů se změny mohou dotknout i řízného beka Radka Gudase.

Gudas už v NHL nastupoval za Tampu, Philadelphii, Washington a právě Floridu. Brzy by se však mohl stát akvizicí některého z dalších mužstev. Kam by dvaatřicetiletý zadák mohl zamířit?

V úvahu připadají tři týmy. Prvním z nich je Pittsburgh Penguins, kde by se mohl sejít s dalším Čechem v defenzivních řadách Janem Ruttou. Vzhledem k nejistému zdravotnímu stavu Jeffa Petryho a Krise Letanga by Gudas jako pravák se svými 2,5 miliony dolarů za sezónu mohl být relativně lacinou náhradou.

Dalším týmem, který by se před vyřazovací částí mohl poptávat na služby zkušeného zadáka, je Toronto Maple Leafs. Javorové listy se potýkají s marodkou, klíčový obránce Jake Muzzin může klidně vynechat celou sezónu, nedávno se zranil také T. J. Brodie. Očekává se, že GM Kyle Dubas bude na trhu velmi aktivní.

- Reklama -

Posledním potenciálním zájemcem by mohlo být Gudasův bývalý klub Tampa Bay Lightning. Ta po třech velmi úspěšných sezonách bojuje s platovým stropem a bude na trhu shánět „levné” hráče, od kterých mohou čekat konzistentní výkony. Za českého veterána by mohli poslat některého ze svých prospektů a volbu(y) v pozdějších kolech draftu.

Gudas na Floridě působí třetí sezonu a letos mu skončí kontrakt, který mu zaručuje 2,5 milionu dolarů ročně. V červnu mu bude třiatřicet let, v NHL dosud odehrál 642 utkání a získal 153 bodů.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -