- Reklama -

Flyers mají přetlak v obraně. Prosadí se Gudas?

- Reklama -

S jednocestnou smlouvou máte obvykle místo v sestavě poměrně jisté. Jenže když je vás takových osm, v obraně je šest, max. sedm míst a vy jste jedním z nejméně placených? Přesně v takové situaci se ve Philadelphii nachází Radko Gudas.
K Letcům přišel loni v březnu z Tampy Bay, jenže kvůli rekonvalescenci po operaci kolena za ně ještě neodehrál ani jeden zápas. U mužstva sice mezitím skončili veteráni Nicklas Grossmann a Carlo Colaiacovo, jenže generální manažer Ron Hextall získal překvapivou posilu v podobě zkušeného ruského reprezentanta Jevgenije Medvěděva a o slovo se hlásí také mladíci z farmy.
Zatímco český obránce si o své místo možná dělá starosti, vedení klubu je spokojené, že bude mít z čeho vybírat.
„Věci se můžou vyvinout tak nebo onak a my rozhodneme na základě všech okolností. Budeme hledět na smlouvy, zkušenosti, výkony mladíků. Na naše rozhodnutí bude mít vliv spousta věcí, zatím ani nevíme, jak se k sobě kluci budou hodit do obranných dvojic. Mezi dneškem a 1. říjnem se toho může stát ještě hodně,“ tvrdí Hextall.
Třeba může dojít k trejdům… v zámořských médiích se nedávno objevily spekulace, že Flyers usilují o útočníka St. Louis Davida Backese a protistrana požaduje výměnou jiného forvarda Braydena Schenna a právě Gudase, šéf týmu ale tyhle zvěsti vyvrací. „Připomenu vám, co jsem říkal už loni – že nemám zájem měnit mladší hráče za starší.“

Jak tedy momentálně vypadá na papíře defenzíva Philadelphie: pětimiliónoví Mark Streit a Andrew MacDonald; v platové kategorii nad tři milióny dolarů ještě Michael Del Zotto, Luke Schenn a nově příchozí Jevgenij Medvěděv; pořád ještě slušně honorovaný Nick Schultz a poté dva muži s příjmem pod milión Radko Gudas a Brandon Manning.
V záloze jsou především mladíci, které Flyers v posledních letech draftovali v prvním kole: Samuel Morin (2013), Travis Sanheim (2014) a Ivan Provorov (2015).
„Možná budou schopní naskočit už letos, ale to by museli předvést nadstandardní výkony v kempu,“ upozorňuje Hextall. „A musíme vzít také v úvahu, že přípravné zápasy nejsou to samé jako utkání NHL. Pokud se chtějí uchytit v mužstvu, musí nás přesvědčit, že budou posilou pro všech 82 zápasů.“
Aby té konkurence nebylo málo, chystá se pátý nejhorší celek Východní konference z předešlé sezóny pozvat do kempu ještě pár hokejistů na zkoušku.
„Hovořil jsem s pár hráči, ale ještě nevím, zda k tomu opravdu dojde,“ upřesňuje Ron Hextall. „V téhle době někteří kluci zjišťují, že nemají jistou smlouvu, takže se nabízejí. Podíváme se na to.“

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -