- Reklama -

Flyers nejspíš přijdou na celou sezónu o důležitý článek sestavy

- Reklama -

Ještě před začátkem nového ročníku si ve Philadelphii vyslechli nepříjemnou zprávu. Klíčovému centrovi Seanu Couturierovi hrozí, že kvůli ploténce bude muset vynechat celou sezonu.

Devětadvacetiletý střední útočník musel kvůli zranění zad vynechat už podstatnou část loňské sezony, v únoru musel kvůli nim na operaci. I proto se čekalo, že do tréninkového kempu se dostaví ve zdraví. Jenže Couturier si podle zpráv poranil ploténku při předsezónní přípravě. První odhady sice hovořily o tom, že by měl být vyřazen na tři měsíce, což je ale prý velmi optimistický výhled. Některé zdroje uvádějí předpokládanou dobu návratu na druhou polovinu nadcházející sezony, některé dokonce mluví o vynechání celé sezony.

Couturier zažil nejlepší sezony v kariéře v ročnících 2017/2018 a 2018/2019, kdy pokaždé nasbíral 76 kanadských bodů. Od té doby však elitního centra Letců ničí zranění. V uplynulé sezoně odehrál 29 utkání a připsal si 17 bodů.

I v návaznosti na zranění Couturiera Flyers podepsali zkušební kontrakt s ruským veteránem Arťomem Anisimovem. Zkušený čtyřiatřicetiletý centr loni poté, co neuspěl na zkoušce v Coloradu, strávil ročník v KHL v Lokomotivu Jaroslavl. V 27 zápasech základní části KHL si připsal 19 bodů, další tři kanadské body přidal ve 4 utkáních play-off.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -