- Reklama -

Flyers se trefili sedmkrát, ale Voráček má jen bod. Pastrňák nahrál na vítězný gól

- Reklama -

Pokud přejete Jakubu Voráčkovi návrat na výsluní statistik stejně jako my, muselo vám při spatření výsledku zápasu Philadelphie s Detroitem (7:2) pookřát srdce. Bližší pohled už tam sympatický nebyl. Český útočník přispěl k sedmibrankové kanonádě pouze nahrávkou na jeden ze dvou gólů Braydena Schenna.
Po jeho střele z 41. minuty se na ledovou plochu začaly snášet čepice, jenže vzápětí bylo oznámeno, že první branka zápasu bude nakonec přiznána tečujícímu Wayneu Simmondsovi. Jeho bilance v utkání tak měla inverzní podobu než Schennova, tedy 1+2. V dresu Red Wings si připsal asistenci Marek Židlický.
Hokejisté Letců však na osobní čísla nehledí, důležitější pro ně byl výsledek, který jim stále ještě dává teoretickou šanci na postup. Jejich odstup ovšem zůstává desetibodový, protože v sobotu odpoledne zvítězil také Boston.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Medvědi zavítali do Pittsburghu, který se nečekaně musel obejít bez svých dvou největších ofenzivních hvězd – Crosby se zranil během rozbruslení, Malkin při prvním střídání. Náhle bezzubý útok Tučňáků nepřekonal Tuukku Raska z třiceti střel ani jednou, takže finský gólman si do své letošní sbírky shutoutů zařadil třetí exemplář.
Bruins na tom s ofenzívou nebyli o moc lépe, ale recept na Thomase Greisse přece jen našli. V 10. minutě posunul David Pastrňák mezi kruhy na Milana Lucice a ten otevřel skóre. Na další branku se čekalo až do samého závěru, šancí poslat kotouč do opuštěné klece nepohrdl bostonský kapitán Zdeno Chára. Pastrňák bodoval počtvrté v řadě, z posledních osmi startů vyšel naprázdno pouze jednou.
Na sedmizápasový trip, který odstartují v úterý ve Winnipegu, nepoletí Sharks v nejlepší náladě. S vlastními fanoušky se v sobotu v podvečer rozloučili vysokou porážkou 2:6 od Chicaga. Žraloci nedokázali zužitkovat převahu, kterou měli během úvodních dvou třetin, k víc než nerozhodnému průběžnému stavu a v závěrečném dějství čtyřikrát inkasovali. Dvakrát mířil do černého Patrick Sharp.
Michal Rozsíval si ve 45. minutě připsal asistenci u Bickellova gólu. Jestřábi drží v Centrální divizi tříbodový odstup za vedoucím duem, Žralokům momentálně stejný počet bodů chybí k účasti v play off.
Po prohrách ve dvou předchozích zápasech se gólman Jaroslav Halák usadil na lavičku náhradníků a přednost v utkání proti Montrealu dostal Michal Neuvirth. Český gólman sice pochytal 27 z 29 střel, prohře Ostrovanů 1:3 ale nezabránil. Rozhodující góly padly ve druhé části, kterou domácí prohráli 0:2.
Tomáš Plekanec se trefil už v čase 20:58, kdy svou dvacátou brankou v sezóně otevřel skóre utkání. O 135 sekund později na něj navázal Max Pacioretty, americký forvard se prosadil při vlastním oslabení. Islanders sice v 58. minutě vykřesali naději přesilovkovým gólem Joshe Baileyho, ale navíc už se nezmohli. Naopak v závěru inkasovali ještě jednou, do prázdné branky zakončoval Lars Eller. Carey Price předvedl 35 bezchybných zákroků a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.
Čtvrté vítězství za sebou a třinácté z posledních šestnácti zápasů vybojovali hokejisté New Yorku Rangers, kteří zvítězili v Buffalu 2:0 a na čele ligové tabulky mají shodný počet 93 bodů jako Montreal, Nashville a Anaheim. Jezdci v předchozích šesti zápasech ani jednou nepovolili soupeřům skórovat víc než dvakrát, ani sobota nebyla výjimkou.
Řečeno zcela přesně, nováček Mackenzie Skapski v jejich brankovišti při svém druhém startu v NHL udržel čisté konto, což se před ním v dresu Blueshirts naposledy podařilo Marcelu Pailleovi v listopadu 1957 (Jezdci mají poprvé v historii tři brankáře, kteří v jedné sezóně zaznamenali shutout: Lundqvist, Talbot, Skapski). Potřeboval k tomu dvacet zákroků. Výborný výkon předvedl i Anders Lindbäck v bráně Sabres, na první gól si tak diváci museli počkat až do 48. minuty, kdy mířil přesně Keith Yandle, v závěru uklidnila Jezdce trefa Martina St. Louise do prázdné branky.
Poprvé od 8. února se Ondřej Pavelec může radovat z vítězství v NHL. Kladenský rodák, jenž v předchozích pěti týdnech většinou jen kryl záda Michaelu Hutchinsonovi, pomohl patnácti zákroky k výhře Winnipegu 2:1 v Tampě Bay. Nulu na jeho kontě umazal v 45. minutě Nikita Kučerov. Tryskáči otočili průběh zápasu brankami Drewa Stafforda a Blakea Wheelera, prvně jmenovaný se prosadil v přesilovce a asistoval mu u toho Jiří Tlustý. Jets se v tabulce Západní konference posunuli na osmé místo, kde mají momentálně jednobodový náskok před Los Angeles, které včera stejným poměrem podlehlo Nashvillu.
Také ve Staples Center začali lépe domácí, vyloučení Mattiase Ekholma potrestal v 8. minutě Jeff Carter. Predátoři si zajistili vítězství dvěma zásahy v 47. a 48. minutě, kdy se trefili Craig Smith a Viktor Stalberg. Oba góly od sebe dělilo pouze 66 sekund. Smith zužitkoval přesilovou hru, Stalbergovu přihrávku si do vlastní branky srazil hokejkou obránce Jake Muzzin. Pekka Rinne zastavil 23 puků a připsal si 200. výhru v základní části NHL.
Poprvé po přestupu z Arizony se český obránce Zbyněk Michálek navlékl do trikotu St. Louis, ovšem ani jeho přítomnost nepomohla Blues k zisku bodů v utkání proti Minnesotě. Zásluhou Vaneka, Niederreitera a Brodziaka vybojovali Divoši ve Scottrade Center vítězství 3:1. Autorem čestného úspěchu domácího celku byl David Backes.
Bývalý Michálkův zaměstnavatel nestačil včera na New Jersey. O výhru Devils v poměru 4:1 se střelecky zasloužili Jordin Tootoo, Mike Cammalleri, Adam Henrique a Stephen Gionta. Branku Coyotes, kteří prohráli čtrnácté z posledních patnácti utkání, vsítil kapitán Shane Doan. Hosté zvládli včerejší zápas i bez českých útočníků Patrika Eliáše (záda) a Martina Havláta.
Bodově nejvydařenější utkání v NHL odehrál útočník Vancouveru Derek Dorsett. V noci ze soboty na neděli pomohl gólem a dvěma asistencemi k výhře Canucks 4:1 nad Torontem. Gólman Eddie Läck podpořil úspěch svého celku 28 zákroky. Vyzrát na něj dokázal jen Phil Kessel, který v 53. minutě proměnil trestné střílení.
Klíčovým hráčem Floridy při výhře 2:0 v Raleighu byl Dan Ellis. Čtyřiatřicetiletý rodák ze Saskatoonu zneškodnil 27 střel a připsal si první čisté konto v ročníku. O branky Panterů se postarali Brandon Pirri a Dave Bolland. Prvně jmenovaný zužitkoval přesilovou hru, Bolland přidal pojistku gólem do prázdné branky při power play Hurricanes. V tabulce Východní konference devátá Florida vyhrála potřetí v řadě a na osmý Washington teď ztrácí šest bodů.
Poprvé po šesti zápasech, v nichž zaznamenal šest gólů a shodný počet přihrávek, vyšel bodově naprázdno Jiří Hudler. Možná i kvůli tomu prohrálo Calgary v Denveru 2:3. Gólman Flames Karri Rämö předvedl 23 bezchybných zákroků, recept na něj našli Alex Tanguay, Ryan O’Reilly a John Mitchell. Semjon Varlamov čelil jednatřiceti střelám a nestačil pouze na pokusy Davida Jonese a Lance Boumy.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -