- Reklama -

Flyers zažili nevydařenou párty, Gritty se Marchandovi přesto vysmál

- Reklama -

Philadelphia propásla v úterním duelu s Bostonem jedinečnou příležitost zvítězit podesáté v řadě a k tomu uzmout první příčku v Metropolitní divizi.
Flyers (41-21-7) šanci nevyužili a prohráli poprvé od 25. února, kdy podlehli Lightning. I navzdory ztrátě s vedoucím celkem soutěže však zůstávají ve své divizi druzí, pouze bod za vedoucími Capitals.

Nové kousky! Buď fandou i po setmění

Od 21. října získali Letci 84 bodů, což je řadí na druhé místo v lize právě za Bostonem (88).
Jejich hlavním nepřítelem se stal v úterý gólman Bruins Tuukka Rask, který svému týmu vychytal výhru 2:0.
Držitel Vezina Trophy se na své 33. narozeniny blýskl 36 zákroky a zejména ve druhém dějství svůj tým za sílícího tlaku domácího mužstva podržel.
„Není pochyb o tom, že byl jedním z hlavních důvodů, proč toto klání vyhráli,“ uvedl na Raskovu adresu kouč Flyers Alain Vigneault. „Troufám si říct, že dvě třetiny jsme byli lepší my. Měli jsme dobré příležitosti ujmout se vedení, přes něj to ale neprošlo.“
„Přesilovková branka ve druhém dějství jim dodala sebedůvěru a energii, protože ve třetí třetině byli těmi lepšími,“ dodal šéf lavičky pensylvánského klubu.
O zásahy Novoangličanů se postarali Matt Grzelcyk (39. minuta) s Patricem Bergeronem (55. minuta), kteří spolu s Raskem posunuli Medvědy do pozice stobodového mužstva.
Fanda NHL
Philadelphia si před zápasem věřila, o čemž svědčí i banner, který si pro forvarda hostí Brada Marchanda připravil Gritty. Dnes již legendární maskot mu připomenul minelu ze 13. ledna, kdy jeden z nejlepších hráčů soutěže totálně selhal při samostatných nájezdech.
Marchand tehdy na ledě Letců při rozhodujícím nájezdu nedokázal ze středového kruhu popadnout puk a upaloval na gólmana Flyers jen s hokejkou (připomeňte si ZDE).
Gritty na kiks zavzpomínal fotografií, díky které by si Philadelphia alespoň bod skutečně zasloužila.


- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -