- Reklama -

Frolík rozhodl hattrickem bitvu o Albertu, Mrázek s Pavelcem slavili výhry

- Reklama -

Jedenáct zápasů čekal Michael Frolík na svoji první trefu v dresu Calgary, ve dvanáctém si všechno vynahradil měrou vrchovatou. Dočkal se nejen prvního letošního gólu, ale také svého premiérového hattricku v NHL – což bylo o to příjemnější, že se tak stalo v ostře sledovaném derby s Edmontonem o vládu nad provincií Alberta.
Ve 12. minutě navyšoval český útočník vedení Plamenů, když mu po chybné Talbotově rozehrávce poslal před prázdnou klec kotouč Matt Stajan. V 18. minutě vrátil hostům dvoubrankový náskok tečí Russellovy střely. Olejáři sice v poslední třetině dovedli svoji neustálou stíhačku k úspěchu, ale Frolík devět sekund před sirénou zaskočil Talbota střelou z takřka nulového úhlu a rozhodl o výhře Flames v poměru 5:4.
Ondřej Pavelec strážící svatyni Winnipegu se po dvou týdnech a třech neúspěšných pokusech dočkal vítězství, v Columbusu mu k němu při dvou inkasovaných gólech stačilo devatenáct zákroků. Jets díky dvěma trefám v rozmezí 53 sekund vedli už v sedmé minutě 2:0, na Saadovu korekci našli odpověď ještě do přestávky. Po ní už se prosadil pouze Scott Hartnell minutu a čtvrt před koncem.
Trenér Modrokabátníků John Tortorella, který zatím dovedl své svěřence ke dvěma výhrám ze čtyř venkovních utkání, tak nezačal vítězně ani před návštěvníky Nationwide Areny.
Petr Mrázek měl v detroitské kleci mnohem více práce než jeho krajan, připsal si 33 zákroků. Také vícekrát inkasoval, ale ani to nevadilo, protože Rudá křídla se v sobotu v Ottawě mohla spolehnout na své speciální formace a zvítězila 5:3. Vrátila tak Senátorům den starou porážku z vlastního ledu.
Branku a asistenci zaznamenal nejproduktivnější ze Slováků Tomáš Tatar, který byl spolu s Henrikem Zetterbergem tahákem přesilovek. Hosté díky nim drželi v půli hrací doby dvoubrankové vedení a na Turrisův pokus o zvrat zareagovali dalšími třemi góly. Sens se dostali ke slovu až v samém závěru.
V odpoledním utkání na sebe v městském derby narazili New York Islanders a New Jersey. Jednou asistencí se do statistik zapsal český obránce Marek Židlický, ani jeho příspěvek ovšem nepřinesl Ostrovanům výhru. Dva body nakonec berou z tohoto duelu Ďáblové. Vyrovnaný duel dospěl až do nájezdů, ve kterých se za Ďábly prosadili Mike Cammalleri a Jacob Josefson, na druhé straně uspěl pouze Frans Nielsen.
Devils tak potvrdili dobrou formu, když uspěli už pošesté z posledních sedmi utkání. S Ostrovany v loňské sezóně prohráli všechny čtyři vzájemné zápasy. Islanders nastoupili z dosud neznámých důvodů bez svého kapitána Johna Tavarese.
Ze zbylých Čechů už se včera připomněl pouze Ondřej Palát, jenž byl na počátku jediné gólové akce Tampy v duelu s Bostonem. Bleskům se v poslední době příliš nedaří, Medvědi jsou naopak venku zatím stoprocentní a včerejší zápas tyto tendence potvrdil. Ve 46. minutě využil krátkou dvojnásobnou početní výhodu bývalý hráč Lightning Brett Connolly, na 1:3 upravil při hře bez brankáře Brad Marchand.
Tampa prohrála počtvrté v řadě a teď vyráží na čtyřzápasový trip. Boston se díky výhře dostal na druhé místo Atlantické divize. David Krejčí letos poprvé vyšel naprázdno a propadl se na třetí příčku statistik.
Tyler Seguin
Přeskočil ho Tyler Seguin (na snímku) z Dallasu díky dvěma bodům z utkání se San Jose, pod vítězstvím 5:3 jsou ale ještě výrazněji podepsáni jiní muži. Francouzský útočník Antoine Roussel (1+2) v 54. minutě definitivně nasměroval Hvězdy do země zaslíbené, stejně aktivní byl i jeho parťák Vernon Fiddler. Brankář Antti Niemi v prvním vystoupení proti bývalému zaměstnavateli předvedl 26 zákroků.
„Proti svým“ se v sobotu postavil také Phil Kessel. Dlouhodobě nejproduktivnější hokejista Toronta nemusel jako nový člen Penguins ve vzájemném střetnutí nic předvést, snažili se jeho současní spoluhráči. Třeba brankář Marc-Andre Fleury, jenž počtyřicáté v kariéře udržel čisté konto, nebo další z nových tváří Tučňáků Eric Fehr, který se na výhře 4:0 podílel gólem a nahrávkou.
Florida nezvládla ani druhý zápas bez Jaromíra Jágra, ale na rozdíl od pátečního měření sil s Bostonem podlehla Washingtonu až v prodloužení. V jeho čtvrté minutě dal výsledku podobu 1:2 letos vysoce produktivní Jevgenij Kuzněcov. Ziskem šestnáctého bodu z dvaceti možných vyrovnali Capitals nejúspěšnější vstupy do sezón v letech 1991 a 2011.
Do prodloužení dospěl i zápas mezi Los Angeles a Nashvillem, než ho osmnáct sekund před koncem svým brejkem uzavřel Jeff Carter. O domácí výhru 4:3 se ale více zasloužil osvědčený střelec Tyler Toffoli, který se díky dvěma brankám vyrovnal nejlepšímu kanonýrovi soutěže Jamiemu Bennovi z Dallasu. Oba jsou na devíti gólech.
Třetí zpráva o prodloužení přichází ze St. Louis. Blues si s Minnesotou zastříleli v první třetině, kdy se na každé straně rozsvěcelo červené světlo dvakrát, potom se dlouho nic důležitého nedělo. Když už se začínala pomalu připravovat scéna k samostatným nájezdům, ze zadní vlny najíždějící kapitán Blues David Backes proměnil Rattieho přihrávku ve vítězný gól.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -