- Reklama -

Gáborík podstoupil operaci, možná nestihne přípravný kemp Kings

- Reklama -

Slovenský hokejista Marián Gáborík možná nestihne přípravný kemp Los Angeles. Pětatřicetiletý útočník podstoupil operaci kolena na levé noze a čeká ho několikaměsíční rekonvalescence. Kolik času bude potřebovat na léčení, nikdo neví.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Marián je jedním z našich hráčů (Derek Forbort, Tyler Toffoli, Alec Martinez), kteří se po sezóně podrobili operaci. Jeho rekonvalescence bude trvat do začátku naší přípravy, s největší pravděpodobností i déle,“ sdělil zámořským médiím nový generální manažer Kings Rob Blake, jenž 10. dubna 2017 nahradil ve funkci Deana Lombardiho.
„Zatím nemáme žádný časový plán, ale tréninkový kemp by tlačil věci víc dopředu, což by mohla být největší chyba, jakou bychom mohli udělat,“ vysvětlil bývalý vynikající obránce NHL. Tréninkový kemp kalifornského klubu začíná v polovině září.
Gáboríka prý trápilo koleno už delší dobu a po skončení základní části NHL, ve které odehrál jen 56 (10+11), se na doporučení lékařů rozhodl absolvovat chirurgický zákrok. „Zdravotní potíže ho pronásledovaly celou sezónu, takže nemohl hrát naplno,“ potvrdil Blake.
Rodák z Trenčína má s Los Angeles uzavřenou smlouvu až do konce sezóny 2020-2021 a s průměrným ročním příjmem 4,875 miliónu je v současnosti čtvrtým nejlépe placeným útočníkem Kings. GM Rob Blake uvedl, že vedení klubu momentálně nezvažuje možnost vykoupit hráče ze smlouvy. „Bude to pro něj nový začátek. Dáme mu příležitost dokázat, že na to pořád má,“ uzavřel Blake.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -