- Reklama -

Gallagher po vypjatém zápase nemohl usnout a těší se na další souboje s Rangers

- Reklama -

Po druhém zápase play off proti New Yorku Rangers nemohl útočník Montrealu Brendan Gallagher (na snímku) hodně dlouho usnout. A určitě nebyl ze spoluhráčů sám, takhle emočně vypjatý zápas nešlo jen tak z hlavy vymazat.
Canadiens byli kousek od toho, aby prohrávali 0:2 na zápasy, přesto dokázali v těsném závěru vyrovnat a nakonec vyhrát 4:3 v prodloužení. Namísto toho, aby si po příchodu domů, šel lehnout a odpočíval, zapnul si Gallagher televizi a sledoval zápas mezi San Jose a Edmontonem.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Trvalo to asi do čtyř do rána. Bylo těžké jen tak vypnout, pořádně jsem se vyspal až o den později, abych byl připravený na nedělní zápas,“ přiznal forvard Montrealu, který v posledním zápase přihrál na jeden gól a rozdal několik hitů.
Hodně soubojů svedl především s obráncem Rangers Ryanem McDonaghem, když se snažil znepříjemnit život Henriku Lundqvistovi v brankovišti.
„To je jeho práce – chodit do soubojů před brankou. A vedl si skvěle, zvládl to i bez toho aby byl vyloučený. Disciplína, jakou předvedl, je obdivuhodná. A přesně to v téhle sérii potřebujeme,“ oceňuje Gallagherův přínos týmu kouč Montrealu Claude Julien.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Gallagher jeho týmu v základní části chyběl spoustu zápasů kvůli zlomené ruce. Ale teď už je čtyřiadvaceletý hráč opět ve formě a řádí v útoku s Tomášem Plekancem a Paulem Byronem.
„Užívám si to. Je důležité budovat mezi parťáky vzájemnou chemii a mezi námi třemi to funguje. Hodně Vám pomůže, když znáte svou roli a můžete se spolehnout na spoluhráče. V prvním zápase jsme si nevedli dobře, tak jsme si sedli a promluvili si. A ve druhém utkání bylo vidět, že nám to pomohlo,“ tvrdí Gallagher.
A pokud to vydrží, budete moci i nadále sledovat, jak mladý útočník hraje na hraně a na tváři má stále ten šibalský úsměv.
„Vypadá, že si hru pořádně užívá a tak to také je. Je hodně soutěživý a hraje extrémně tvrdě,“ říká o svém spoluhráči Steve Ott. „Mimochodem, po zápase jsem o něm po telefonu mluvil se svým tátou a říkali jsme si, jak moc je ten kluk průbojný. Každý rok roste a roste. Je dobré mít ho na své straně,“ dodal zkušenější útočník Canadiens.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -