- Reklama -

Generální manažer Washingtonu svému týmu věří. Je to nejlepší mužstvo za poslední tucet let

- Reklama -

Je to už dvanáct let, kdy nastoupil Alexandr Ovečkin do Washingtonu. Těsně po výluce 2005 nebyli Capitals zrovna silným klubem. Ruský kanonýr je pozvedl. Za jeho éru tady bylo hodně úspěšných týmů. Žádný ale nebyl tak silný, jako je ten letošní. Alespoň tak to vidí generální manažer Capitals.
„Můžete se hádat, ale podle mě je to ten nejkompletnější tým,“ říká Brian MacLellan. „Myslím, že to tak cítí každý. Poslední tři roky jsme kontinuálně tvořili kulturu a strukturu, trenéři vytvořili systém. Každý rok jsme přidali chlapy, kteří zapadli. Všechno jde dobře. Myslím, že bychom měli hrát na naší nejvyšší úrovni.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Capitals se s Ovečkinem nedostali zatím ani do finále konference. V základní části se jim přitom většinou daří. Letos to vypadá, že obhájí Prezidentovu trofej pro nejlepší celek regulérní části sezóny. Na východě vedou se sedmibodovým náskokem před Pittsburghem, na západě na ně ztrácí Minnesota pět bodů.
„Snažíme se vytvořit atmosféru neodkladnosti. Máme pár let, abychom to zvládli. Neznamená to, že v budoucnu nebudeme dobří, ale něco bychom s touhle sestavou chtěli dokázat,“ pokračuje generální manažer Caps. „Někdo může odejít a já si nejsem jistý, jak budeme vypadat. Určitě už nebudeme stejní.“
Před uzávěrkou přestupů, která se přijde 3. března, není McLellan pod žádným tlakem. Tým nemusí vylepšovat, sestava nemá výrazné slabiny. Svou práci udělal managament Capitals už v létě, kdy přišel do týmu Lars Eller a smlouvu dostal také Brett Connolly.

Pokud se tým Washingtonu rozhodne posílit, pak jenom jako pojistku proti zraněním, ke kterým může v play off dojít. „Zkoumáme možnosti,“ přiznává McLellan. „Je to proces, kterým už jsme prošli, ale pokud nám něco bude dávat smysl, zvážíme to. Nebudeme míchat útoky ani obrannými dvojicemi. Pokud budeme moct vylepšit okraje sestavy, uděláme to.“
„Musím dělat svou práci. Musíme sledovat všechno, co může být šance, která by nás mohla vylepšit. A když na to dojde, musíme říct ano nebo ne. Záležet bude, jaký efekt to bude mít na náš tým.“
Generální manažer prý mluvil o možnostech vylepšit sestavu s Alexandrem Ovečkinem a Nicklasem Bäckströmem. Chtěl vědět, zda nevidí někde v sestavě místo, které by se dalo vylepšit.
„Oba uvažují trochu odlišně, už proto, jaké jsou to osobnosti. Ovie to obvykle vidí ve stylu: ‚Jen někoho přiveďme‘, Nick je spíš něco jako: ‚Počkat, počkat, počkat, radši ne…‘ Je to trochu legrace. V našem týmu jsou to klíčoví hráči. Tihle dva a Braden Holtby. Snažíme se všechno tvořit kolem nich. Usnadnit jim životy, aby mohli hrát naplno,“ uzavírá Brian McLellan.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -