- Reklama -

Getzlaf kvůli vulgárnímu výroku obdržel pokutu deset tisíc dolarů

- Reklama -

Kapitán Anaheimu Ducks Ryan Getzlaf musí za nevhodnou poznámku ve čtvrtém zápase série proti Nashvillu zaplatit deset tisíc dolarů. Jde o maximální možnou pokutu. Dvaatřicetiletý centr porušil ligová pravidla, která zakazují používání sprostých slov či nevhodných gest.


Bude vás zajímat:


„Getzlafův komentář v úterním duelu, namířený proti jinému jedinci na ledě, byl nepatřičně ponižující a nezdvořilý a překročil hranici chování, které se považuje za neakceptovatelné. Národní hokejová liga nebude tolerovat výběr a užití takového jazyka jako v tomto případě,“ prohlásil výkonný viceprezident hokejových operací Colin Campbell.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.

- Reklama -

Lídr Kačerů si nevhodnost svého chování uvědomuje.
„Když jsem seděl na střídačce, dostavila se frustrace. Použil jsem určitá slova, jež nebyla namířená na někoho konkrétního, šlo spíše o poznámku,“ vysvětluje Getzlaf.
„Musím být zodpovědnější… Za slova, která používám,“ říká dvojnásobný olympijský vítěz z Vancouveru 2010 a Soči 2014.
„Mluvili jsme s NHL. Je mi jasné, že je to má zodpovědnost, abych nemluvil sprostě. Ať už jde o klení nebo cokoli jiného, musíme více respektovat hru, což je jen na mně. Přijímám zodpovědnost a posuneme se vpřed,“ tvrdí Getzlaf.
„Musím si uvědomit, že jsou na nás po celou dobu upřeny oči a uši. Naštěstí nikdo neslyšel, co jsem řekl. Pokud dokážete odečítat ze rtů, je to trochu těžší a omlouvám se za to. Už to ode mě nikdy neuslyšíte. Doufám, že jsem neurazil nikoho, kdo nám věří,“ uzavírá vítěz Stanley Cupu z roku 2007.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -