- Reklama -

Girgensons podepsal novou smlouvu s Buffalem

- Reklama -

Lotyšský hokejista Zemgus Girgensons prodloužil jako chráněný volný hráč o dva roky smlouvu s Buffalem. Třiadvacetiletý centr si vydělá celkem 3,2 miliónu dolarů. Ve čtvrtek odpoledne zámořského času to potvrdily obě strany.
„Myslím, že jde o férovou smlouvu odpovídající situaci na trhu,“ sdělil generální manažer Sabres Jason Botterill. „Těšíme se na společný vstup do nové sezóny,“ dodal.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Girgensons si platově polepší. Zatímco nový kontrakt mu garantuje průměrný roční příjem 1,6 miliónu dolarů, v milém ročníku National Hockey League si vydělal 1,15 mil. USD.
„Už je to vyřešené. Nová smlouva je pro mě povzbuzením do další práce. Jsem rád, že to mám za sebou a můžu se těšit na další dva kvalitní roky v Buffalu,“ uvedl Girgensons, jenž dosud v NHL nehrál za jiný klub.
Zástupci Buffala získali práva na rodáka z Rigy před pěti lety, když si ho vybrali v prvním kole draftu NHL ze 14. pozice. Během čtyř sezón odehrál v základní části soutěže 277 utkání, ve kterých nasbíral 86 bodů za 37 branek a 49 přihrávek.
„Od začátku jeho kariéry z něj vyrostl solidní hráč, který dokáže hrát na obou koncích kluziště. Doufáme, že bude pokračovat v tomto pozitivním trendu,“ přeje si Jason Botterill.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -