- Reklama -

GM Bowman o Toewsovi: Nevím, jestli ještě bude hrát

- Reklama -

Kapitán Chicaga Blackhawks Jonathan Toews před letošní sezonou ohlásil, že z důvodu blíže nespecifikovaných zdravotních potíží do ročníku nenastoupí. Zprávy o tom, jak na tom je, na veřejnost příliš často neprosakují. GM Chicaga Stan Bowman se však na téma Toews rozpovídal pro server The Athletic.

„Nevím. Samozřejmě doufáme, šance tu je. Ale nemůžu nic odhadnout. Nevyřadili jsme ho z týmu, ale od posledně, kdy jsme se o něm bavili, se vůbec nic nezměnilo. Nemám žádnou novou zprávu. Posledně jsem řekl: „Není schopen hrát a ani v situaci, kdy by se mohl připojit k týmu,“ začal GM Bowman.

Jonathan Toews dosud ve své kariéře neoblékal jiný dres než ten s indiánem na hrudi. Od dvaceti let šéfuje kabině Jestřábů a dovedl tým ke třem Stanley Cupům. Kromě toho získal také dvě zlaté olympijské medaile, zlato na mistrovství světa dospělých i v kategorii do 20 let a vyhrál Světový pohár.

 

- Reklama -

„Jestli se jeho zdraví zlepší, určitě bychom ho co nejrychleji uvítali zpátky v týmu. Ale do té doby musí stačit hráči, kteří tu nyní jsou,“ nechal se slyšet GM Blackhawks o chlapíkovi s působivým seznamem úspěchů.

Jsou Toewsovy problémy tak vážné, že už nikdy nebude hrát hokej profesionálně?

„To si nemyslím, byla by to pouze spekulace. Nyní je mimo pár měsíců, spousta jiných hráčů vynechalo mnohem delší dobu a vrátila se a měla výtečné kariéry. Myslím, že říkat něco podobného je předčasné,“ ukončil debatu Stan Bowman, jenž jako generální manažer působí u mužstva Chicaga od ročníku 2010-2011.

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -