- Reklama -

Góly i body… Iginla se posouvá všemi statistikami

- Reklama -

Minulou středu se 574. gólem posunul do první dvacítky historických střeleckých tabulek NHL. Po jedné brance přidal i v následujících dvou utkáních, čímž se pro změnu prodral výš celkovými statistikami. Po včerejším utkání s Nashvillem je coloradský útočník Jarome Iginla na 47. místě a hezky zaokrouhlené hranici 1200 bodů.
„Je to skvělý úspěch a já považuji za štěstí, že jsem ho dosáhl. Když jsem v lize začínal, vůbec jsem na něco takového nepomyslel. Nejdříve jsem se chtěl do NHL dostat, potom se v ní nějakou dobu udržet. Jsem požehnaný, že jsem tu setrval tak dlouho,“ říkal kanadský veterán po zápase, v němž přispěl k vítězství 3:0.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Stejně bodů jako Iginla má Dino Ciccarelli, je ale zatím vepředu kvůli vyššímu počtu nastřílených branek. O pět bodů výš je Vincent Damphousse, o další čtyři Bernie Nicholls. Deset bodů dělí kanadského veterána od Bobbyho Clarkea. Pokud by udržel současnou formu, nemusel by být nereálný ani atak na elitní čtyřicítku historického pořadí, od které dělí Iginlu devatenáct bodů.
Mezi střelci ztrácí na 19. Marka Recchiho jediný zásah, poté už je odstup větší. Jeho vymazání by současně znamenalo pokoření 600gólové mety, to už Iginla v této sezóně zřejmě nestihne. I tak jsou jeho výkony pozoruhodné.
„Není bez důvodu, že je dlouhodobě tak úspěšný. Je to skutečný profesionál, který se o sebe umí postarat na ledě i mimo něj,“ chválí svého svěřence kouč Lavin Patrick Roy. „Pokaždé, když přijde na stadion, je připravený. Nepřestává mě fascinovat.“
V utkání s  Nashvillem se Jarome Iginla ve 46. minutě postaral o navýšení náskoku na 2:0 rychlou střelou z mezikruží po zpětné přihrávce Matta Ducheneho od zadního mantinelu. V závěru ještě Predátoři odvolali z klece Marka Mazance, který dostal v této sezóně poprvé šanci chytat od úvodního buly, ale inkasovali potřetí. Avalanche si upevnili pátou pozici v Centrální divizi, ale od postupových příček je ještě dva body dělí.

„Byl to náš nejkomplexnější zápas v sezóně, odehráli jsme dobře celých šedesát minut,“ věří Roy, že při takovýchhle výkonech ještě není nic ztraceno. „Z lavičky byla radost to sledovat. Kluci to dnes sehráli velice, velice dobře. Neříkám, že to byl snadný shutout, ale bylo milé, že jsme Varlymu dopřáli jednodušší zápas, kdy na něho nemířili tolik střel a soupeř neměl moc příležitostí.“
Semjon Varlamov udržel čisté konto počtvrté v sezóně, potřeboval k tomu 23 zákroků.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -